İş GYO ve Tecim Yapı'dan Kadıköy'e 262 Odalı Otel Projesi

İş GYO ve Tecim Yapı'dan Kadıköy'e 262 Odalı Otel Projesi

İş GYO-Tecim Yapı ortaklığı Kadıköy İbrahimağa'da yeni bir otel projesine başlıyor. 91.5 Milyon TL yatırımla hayata geçirilecek 262 odalı 4 yıldızlı otel projesinin inşaatı şubat 2018'de başlayacak.

A+A-

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)-Tecim Yapı Ortaklığı ile İstanbul Kadıköy'de İbrahimağa Mahallesi'nde 4 yıldızlı otel inşa edilecek. 262 odalı olarak planlanan otel 6 bodrum kat + zemin kat +24 normal kat olmak üzere tek blok halinde yükselecek.

İş GYO, Tecim Yapı'dan Kadıköy'deki arsasının yüzde 45'ini 21 Kasım 2016 tarihinde satın aldığını duyurmuştu. Arsanın yüzde 45'lik hissesini 39 milyon 879 bin 930 TL'ye satın alan İş GYO projeye yüzde 45 oranında ortak oldu.

Açık otopark alanı olarak kullanılan arazi üzerinde konumlandırılan Kadıköy Otel Projesi'nin kapalı inşaat alanı 57 bin 268 metrekare ve otel bloğu taban oturum alanı 29 bin 995,38 metrekare olarak belirlendi. Otelde, 1.877,92 metrekarelik alan kat bahçesi olarak planlandı. 

Proje alanı 8 bin 292,95 metrekare olarak belirlenen otelde 6. Bodrum katta; otel otopark alanı, 5. Bodrum katta; İBB ve otel otopark alanı, 4. Bodrum katta; İBB otopark alanı ve otel alanı(otele ait toplantı ve konferans/tören salonu, fuaye, personele ait mutfak), 3. Bodrum katta; İBB otopark alanı, 2. Bodrum katta İBB toplu ulaşım otopark alanı ve otel kullanım alanı (personel soyunma odaları, personel toplantı odası, toplantı odası, temizlik depo alanları), 1. Bodrum katta; İBB otopark yaya giriş-çıkış alanı, ön büro-rezervasyon, resepsiyon, restaurant, mutfak, yönetim ofisleri, kuaför, kuru temizleme, lobi, zemin katta; çocuk oyun alanları, lobi, 1. Normal katta; 229 m2 kapalı yüzme havuzu, fitness, spa alanları, çamaşırhane, 2.normal katta restaurant, bar 3.-24. Normal katlarda otel odaları, teras katta 54 metrekare açık yüzme havuzu yer alıyor.

Toplam proje maliyeti 91 milyon 543 bin 847,6 TL olarak belirlenen otelde ayrıca Kadıköy, Acıbadem, Koşuyolu gibi yakın etkileşme alanlarındaki nüfus için de buluşma alanı olabilecek otel önünde aktif bir meydan tasarlandı.

Proje kapsamında bölgenin ihtiyacının karşılanması için İBB tarafından işletilecek 9 bin metrekarelik kapalı otopark alanına da yer veriliyor.

Hafriyat ve zemin işlerine Şubat 2018 başlanılması planlanan otelin Aralık 2020'de tamamlanarak işletmeye açılması planlanıyor.

Proje sahasının 250 metre kuzeyinden D-100 karayolu geçiyor. Otel alanının 1,1 kilometre güneybatısında Marmara Denizi ve 25 kilometre güneydoğusunda Sabiha Gökçen Havalimanı yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.