Isparta'da İnşaat Harfiyatları Nereye Dökülecek?

Isparta'da İnşaat Harfiyatları Nereye Dökülecek?

Isparta'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Kentte yıkılan binaların inşaat yıkıntı atıklarının düzenli olarak bertaraf edilmesi için bakanlık harekete geçti.

A+A-

Kentsel dönüşüm çalışmaların devam ettiği Isparta'da yıkılan binaların inşaat yıkıntı atıklarının düzenli olarak bertaraf edilmesi ve çevre kirliliğine mahal verilmemesi için bakanlık harekete geçti.Konu, Meclis gündemine geldi.  Belediye Meclisinin Pazartesi günü yapılan Haziran ayı ilk toplantısında konu gündemin birinci maddesinde yer aldı. 

KOMİSYON RAPOR HAZIRLAYACAK 

Buna gör; Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları yönetim sistemi kurulmasının görüşülmesi maddesi İmar Komisyonuna havale edildi. 

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR 

2872 sayılı Çevre Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü yönetmeliğinin genel esaslarını içeriyor. İsparta il sınırları içerisinde oluşan hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıklarına bağlı çevre kirliliği sorununun önüne geçilmesi ve yapılan çalışmaların daha etkin ve planlı bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.