İstanbul Avrupa Yakası Mega Projelerle Değerlendi

İstanbul Avrupa Yakası Mega Projelerle Değerlendi

Son dönemde gerçekleştirilen mega ulaşım projeleriyle İstanbul'da bazı bölgeler değer kazandı.

A+A-

İstanbul'da gelişen metro ağının yanı sıra 3’üncü Köprü, 3’üncü Havalimanı, tüp geçit, Marmaray ve Kanal İstanbul gibi projeler Avrupa Yakası'nın gayrimenkulünü daha da değerlendirdi.

Avrupa Yakası'nda en fazla değer artışı Kemerburgaz, Beylikdüzü-Gürpınar, Başakşehir- Kayabaşı ve Riva’da meydana geldi. Özellikle yeni ulaşım projelerinin geçtiği hatlar ve çevrelerinde bulunan gayrimenkul fiyatları enflasyonun çok üstünde arttı.

BAZI BÖLGELER DEĞERLENECEK

Bir Gayrimenkul Değerleme şirketinde görev yapan Cansel Turgut Yazıcı, Kemerburgaz bölgesinin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ve yeni havalimanının tamamlanmasından sonra gelişim gösterecek yerlerin başında geldiğinin altını çizerek, "Marmaray'ın açılmasıyla Yenikapı ve Kazlıçeşme bölgelerinin diğer metro hatlarıyla birleşerek bir transfer noktası olması, çevresine çekim gücü kattı. Yenikapı, tarihi yarımada içerisinde olduğu için yeni yapılaşmalar açısından bu bölgede gelişim beklenmiyor. Ancak etkileşim içerisinde olduğu Zeytinburnu- Kazlıçeşme ve Bakırköy sahil şeridi aksı gelişim gösterecek bölgeler arasında" diye konuştu.

DEĞER ARTIŞI DEVAM EDECEK

Yetkililer, Güngören, Bahçelievler ve Merter'in dışında Merkezefendi ve Davutpaşa'da da kentsel dönüşümle birlikte değer artışı yaşandığını ve bu değer artışının önümüzdeki günlerde devam edeceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.