İstanbul Finans Merkezi İçin Özel Kurul

İstanbul Finans Merkezi İçin Özel Kurul

İstanbul Finans Merkezi Eylem Planı çalışmaları çerçevesinde İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.

A+A-

İstanbul Uluslararası Finans Merkezine (İFM) ilişkin Başbakanlık genelgesi yayınlandı. Resmi Gazete'de, İFM Eylem Planı'na ilişkin çalışmalar yayınlandı.

ÖZEL BİR KURUL OLUŞTURULDU

İstanbul Finans Merkezi'nin konumunu daha da güçlendirmeyi ve İslami finans alanında Türkiye'yi en önemli bir merkez haline getirmeyi hedefleyen İFM Projesi kapsamında çalışmalar yürütülecek ve bunun için de özel bir kurul oluşturuldu.

TAKİP ETME GÖREVİ VERİLDİ

İFMKK'nın söz konusu amaç doğrultusunda temel politika ve stratejileri belirleme, ilgili kurum ve kuruluşların faaliyetlerini yönlendirme, sorunların çözümü için gerekli tedbirleri alma, mevzuat düzenlemeleri yapma, bu kapsamdaki tüm iş ve işlemleri koordine etme, karar alma ve uygulamaları takip etme görevlerini yerine getirmesi öngörülüyor.

KURUL BAŞBAKAN YARDIMCISININ BAŞKANLIĞINDA OLACAK

Düzenlemeye göre İFMKK, Sermaye Piyasası Kurulunun bağlı olduğu Başbakan Yardımcısının başkanlığında, Hazineden sorumlu Başbakan Yardımcısı, Adalet, Çevre ve Şehircilik, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma, Maliye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlarından oluşacak. Koordinasyon kurulunun sekretarya hizmetleri ise Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yürütülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.