İzmir Defterdarlığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı

İzmir Defterdarlığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı

İzmir Defterdarlığı hazine taşınmazlarının satışı konusunda vatandaşları uyardı. Defterdarlık tarafından yapılan açıklamada yetkinin üçüncü şahıslarda değil kendilerinde olduğu ve üçüncü şahıslara itimat edilmemesi konusunda uyarıldı.

A+A-

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY bağlantılı birçok şirketin mal varlıklarına devlet tarafından el konulurken işlemleri ise illerde defterdarlıklar yaptı. Defterdarlık yetkilileri taşınır ve taşınmaz gayrimenkul ile çok sayıda arsa ve arazinin tapularını devletin bünyesine alırken mülkiyetini ise maliye hazinesine kaydetti. Bir yandan işlemler sürerken diğer yandan da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu aracılığıyla birçok taşınmaz satışa çıkartıldı.

Çalışmalar devam ederken yoğun tempoyla çalışan defterdarlıklar ve mahkemelerce görevlendirilen kayyumlar üzerinden bazı kişiler hazine mülkiyetinde bulunan birçok malın satışına aracılık yapabilecekleri iddiasıyla gündeme geldi. Hazine mülkiyetinde bulunan mevcut taşınmazların dışında devletin son dönemde el koyduğu mallar daha çok konuşulmaya başlandı.

Gelen şikayetleri ve ihbarları değerlendiren İzmir Defterdarlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Defterdarlık yaptığı açıklamada taşınır ya da taşınmaz malların niteliğini belirtmezken genel değerlendirmeyle uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimizde son günlerde, üçüncü veya aracı kişilerce hazine taşınmazları ile ilgili olarak satış, kiralama, irtifak hakkı, ecrimisil vs. konularında yardımcı olabileceklerini belirterek para talep eden, kendilerinin görevli veya hak sahibi olduklarını gösteren sahte evraklar düzenleyerek sahte satış veya kiralama sözleşmeleri yapan art niyetli kişiler tarafından vatandaşlarımızın dolandırıldığına ilişkin şikayetler gelmektedir.

Bilinmelidir ki; hazine taşınmazları ile ilgili olarak yapılacak işlemler, defterdarlığımız emlak müdürlüklerince yürütülmektedir.

Değerli vatandaşlarımızın ilgili işlemleri için defterdarlığımız www.izmirdefterdarligi.gov.tr, www.milliemlak.gov.tr ve www.maliye.gov.tr web adreslerini takip etmelerini veya hükümet konağı c blok Konak-İZMİR adresinde hizmet vermekte olan defterdarlığımız emlak müdürlüklerine bizzat başvuruda bulunmalarını, suç şebekelerinin dolandırıcılık şekli olarak kullandıkları çeşitli taleplere kesinlikle itibar etmemelerini önemle rica ederiz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.