İzmir Elektrik Fabrikası Yeniden Tasarlanıyor!

İzmir Elektrik Fabrikası Yeniden Tasarlanıyor!

İzmir Elektrik Fabrikası, Yaşar Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yeniden tasarlandı.

A+A-

89 yaşındaki İzmir eski Elektrik Fabrikası, gelecek nesillere korunarak ulaşabilmesi için Yaşar Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yeniden işlevlendirilerek tasarlandı. 3. sınıf öğrencileri, tarihsel yapının restore edilerek korunması ve yeniden işlevlendirilmesi konusunda projeler üretti. 

Öğrenciler, dönem boyunca, Elektrik Fabrikasının, müze, performans sanatları merkezi, ortak çalışma ve üretim mekanlarıyla kamusal alanlardan oluşan programla dönüşümü konusunda çalıştı. 

Yrd. Doç. Dr. Ebru Karabağ Aydeniz, "Alsancak'ta zengin endüstri mirası yapılar çevresindeki tesislerle birlikte nitelikli bir bütün oluşturuyor. Ancak günümüzde Elektrik Fabrikasında olduğu gibi yapıların bir kısmı, çeşitli sebeplerle işlevlerini kaybederek terk ediliyor, kimi zaman da yıkılarak yok ediliyor. Oysa ülkemizde de özgün işlevini kaybettikten sonra başarılı müdahalelerle yeniden işlevlendirilen yapılar, kimliklerini koruyarak varlıklarını sürdürebileceğini gösteriyor. Tarihi Havagazı Fabrikası bu güzel örneklerden biri. Elektrik Fabrikası da kent kimliğinin önemli bir birleşeni ve mimarlık mirası olarak korunması gerekli" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.