İzmir-İstanbul Otoyolu'nda 26 Kilometrelik Kısım Açıldı

İzmir-İstanbul Otoyolu'nda 26 Kilometrelik Kısım Açıldı

Başbakan Yıldırım İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Kesimi (Kemalpaşa-Bornova-Otogar Kavşağı Arası) Açılış törenine katıldı. Başbakan Yıldırım, Dev projede 26 kilometrelik kısmının açılışının yapıldığını söyledi.

A+A-

İzmir için önemli bir eseri hizmete açmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Yıldırım, "Bugün bereketli bir gün, bu yağmura rağmen buraya gelmiş olmanız bir şey ifade ediyor. Mesele memleket meselesi, İzmir meselesi olunca yağmur da kar da zor şartlar da kolay olur." diye konuştu.

Törende, İzmir-İstanbul otoyolunun 26 kilometrelik kısmının açılışını yaptıklarını, bu otoyolu yaparken İzmirlilere bir söz verdiğini, otoyolun hem İzmir'den hem İstanbul'dan başlayacağını söylediğini anımsatan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: "İstanbul'dan yola çıktık, İzmir'den de yola çıktık, Balıkesir'de de bulaşacağız. Onlar konuşur AK Parti yapar. Osmangazi, dünyanın en büyük 3. köprüsü yapıldı. Şimdi Bursa'ya kadar da 85 kilometre otoyol bitti. Önümüzdeki günler onu da açacağız. İzmir tarafından 26 kilometre bitti onu bugün açıyoruz. Bu açılışını yaptığımız yol 3 gidiş, 3 geliş, 2 tane tünel var. Tünellerin her birinin uzunluğu bin 671 metre."

AK Parti iktidarının ulaşımdaki özetini anlatmanın saatler süreceğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: "79 yıl önce Cumhuriyet kurulmuş 2002'ye gelmişiz, 79 yıl geçmiş Türkiye'de yapılan bölünmüş yol miktarı 6 bin 100 kilometre, 6 binden 25 bine çıkmışız. Sıcak asfaltlı yolların toplamı 2002'ye kadar otoyollar dahil hepsi 8 bin 500 kilometre. Peki şimdi sıcak asfalt, bölünmüş yolların toplam tutarı 21 bin 300 kilometre. İşte AK Parti farkı bu. Yol medeniyet, yol bir ülkenin atardamarıdır. İktidara geldiğimiz ilk günden bu yana AK Parti olarak yol, su, iletişim konusuna çok önem verdik."

Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı, "Milletin adamı" Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi imar ve inşa noktasında yolları olmazsa olmaz gördüğünü, ondan aldıkları talimatla yolları bölerek hayatları, gönülleri birleştirdiklerini, insanları buluşturduklarını, memleketi birbiriyle kardeş yaptıklarını kaydetti.

Yolların insanların istikbale yolcuğu olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Yollar geliştikçe, Türkiye geliştikçe ülkemizin muasır medeniyet seviyesine olan yolculuğu da emin adımlarla devam edecek. Amacımız yolları yaparken şehirleri en kısa yoldan, en güvenli şekilde birbirine bağlamak. Bu açtığımız yol, İstanbul - İzmir otoyolu sadece İzmir'e yaramıyor. Manisa, Balıkesir, Bursa var, Yalova, İstanbul var, Eskişehir'i de, Kütahya'yı da,  Çanakkale'yi, Aydın'ı, Denizli'yi de buna dahil et. Bu yol 2018'te bitmiş olacak. İstanbul-İzmir arası 2 saat 50 dakika. Eskiden İzmir çevre yolunu biz yapmadan Çiğli'den Konak'a kaç saatte geliyordunuz? Altınyol'dan 2,5 saatte gelebiliyordunuz. Şimdi çevre yolunu yaptık da yarım saat sürmüyor, geliyorsunuz. İzmir'de şehir içinde bir yerden bir yere gidinceye kadar İzmir'den İstanbul'a varacaksınız. İşte medeniyet bu, işte hizmet bu."

Başbakan Yıldırım,
yeni bir proje daha olduğunu anımsatarak, Kuzey otoyolunun ihalesinin yapıldığını, kazmanın vurulacağını bildirdi.

"TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYARAK BUGÜNLERE GELDİK"
Bu otoyolunun Çiğli'den başlayarak, Bergama'ya kadar gideceğini, Koyundere'ye kadarki kısmın bittiğini, Menemen'e doğru da bitmek üzere olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları söyledi: "Bunun üzerine 76 kilometrelik kısmının da ihalesini yaptık, başlıyor. Artık öyle Aliağa'dan, Bergama, Menemen, Çiğli'den yazın o trafik çilesi sona erecek. Otoyolla gayet rahat konforlu bir şekilde. 
İzmir'i bir yandan Akdeniz'e, bir yandan Ankara'ya, bir yandan İstanbul'a, bir yandan da dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale'ye bağlamak için adım adım projeleri gerçekleştiriyoruz. Çanakkale köprüsünün de temelini 18 Mart'ta atıyoruz. Biz laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak, bugünlere geldik. Hizmetle bugünlere geldik. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Açtığımız yol 1,5 milyar lira. İzmir'e herşey helal olsun. İzmir benim evim, memleketim. Memleketime hizmet etmek benim için en büyük şereftir. En büyük gururdur. İzmir her zaman hizmetin karşılığını da vermiştir.

"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.