İzmir İstinye Park AVM Projesine ÇED Onayı

İzmir İstinye Park AVM Projesine ÇED Onayı

Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından 'ÇED gerekli Değildir' kararı verildikjten sonra mahkeme tarafından bu kararın iptal edildiği ve yeniden ÇED başvurusunda bulunulan İzmir İstinye Park AVM ve Otel projesinin ÇED başvurusu onaylandı. Meslek odalaları b

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'ÇED gerekli değildir' kararı iptal edilen Doğuş Holding'e ait AVM ve otel projesine jet hızıyla onay geldi.  Proje, inşaatın başlamasından aylar sonra ÇED kararını aldı. Şehir Plancıları Oda Şube Başkanı, yargı sürecinin beklenmemesine tepki gösterdi.

İzmir'in Balçova  Üçkuyular'da  bulunan eski semt garajı, pazaryeri,  ilçe terminali ve vergi dairesinin yerine yapılacak İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi ve Otel projesinde  yeni bir gelişme yaşandı. 42 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olması planlanan proje için 2014 yılında alınan 'ÇED gerekli değildir' kararının yargıya taşınarak iptal edilmesiyle birlikte ÇED süreci yeniden başladı.  

Doğuş Holding tarafından inşa edilecek projenin başvurusuna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hızlı bir şekilde onay geldi. Böylelikle, inşaata başlanılmasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra izin çıkmış oldu. 

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, ÇED kararı toplam on gün süresince görüş, itiraz ve önerilere açık olacak. Toplam 2 yılda tamamlanması planlanan proje için gelen bu onayla birlikte kent merkezinde yapılacak otel, alışveriş merkezi, rezidans inşaatının önündeki şimdilik hukuki bir engel kalmadı.

Meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve bölge halkının tepkisine neden olan projenin inşaat çalışmaları ÇED onayı olmamasına rağmen sürüyordu. Proje için bölgede bulunan pazaryeri, semt garajı ve ilçe terminali taşındı. AVM yatırımına açılan iptal davaları ise halen sonuçlanmadı.

Kaynak: Evrensel

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.