İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin Temeli 9 Eylül'de Atılacak!

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin Temeli 9 Eylül'de Atılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya yaptığı açıklamada "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin denizi kirleteceği, sulak alana zarar vereceği" yönündeki iddiaların bilimsel raporlarla çürütüldüğünü belirterek projenin temelinin 9 Eylül'de atılacağını söyledi

A+A-

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya gazetecilere yaptığı açıklamada "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin denizi kirleteceği, sulak alana zarar vereceği" yönündeki iddiaların bilimsel raporlarla çürütüldüğünü belirterek, ÇED olumlu raporuna yönelik açılan davayı "iyi niyetli" olarak yorumlamadıklarını belirtti.

Projeye verilen ÇED olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması için bazı sivil toplum örgütlerinin başvurusuyla dava açılmasına ilişkin açıklama yapan Kaya, AK Parti iktidarı olarak İzmir'e 43,1 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurguladı.

Bu süreçte başlayan hemen tüm yatırımlara karşı, engellemeci bir tavır izleyen kesimin bulunduğuna dikkati çeken Kaya, davalarla İzmirliye zaman kaybettirildiğini söyledi.

Kaya, şöyle konuştu:

"Davada ortaya konan sorular, projenin açıklandığı 1,5 yıllık süreç içerisinde cevabını almış sorulardır. 'Körfezi kirleteceği, doğal ve sulak alana zarar vereceği', bunların hepsi bilimsel raporlarla çürütülmüştür. Dolayısıyla buna cevap almalarına rağmen hala bu noktada bir dava açılmasını biz iyi niyetli olarak değerlendirmiyoruz.

Ciddi bir proje hazırlıyoruz, böyle bir projede bunların gözardı edilmesini beklemek akıl, mantık kurallarına terstir. Bunlar araştırıldı, incelendi biz zaten buna göre bir proje ortaya koyduk. Ben mahkeme sürecinden de bu noktada netice itibarıyla bir şey çıkacağını sanmıyorum."

"Temelini 9 Eylül'de atacağız"

Kaya, ÇED toplantısında tüm paydaşların görüşlerinin alındığını, "kamuoyunun önünde projeyi destekleyeceğini" belirten CHP'li belediyelerden dördünün ÇED sürecinde projeye "hayır" dediğini hatırlattı.

"Bu anlayış, İzmir'in ve İzmirlinin iki yakasının bir araya gelmesini engellemektir." diyen Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu projenin 9 Eylül'de temelini atmayı büyük bir istek ve arzuyla bekliyoruz. İzmir'in kaybedecek bir dakikası yok. 'İnat da bir murattır' diyoruz. Konak Tünelleri projesinde de gördük. Dava sürecini olabildiğince uzattılar ama gördük ki ilk kullananlar da kendileri oldu. Bu mega projeyi bitirdiğimizde inanıyorum ki soluğu mahkemede alanlar projeyi ilk kullananlar olacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.