İzmir Mimarlar Odası: Büyükşehir'i Uyarmıştık

İzmir Mimarlar Odası: Büyükşehir'i Uyarmıştık

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Kültürpark imar planı onay alamadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı yapılması yönünde karar verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası İz

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile meslek odaları arasında anlaşmazlığa ve tartışmalara neden olan Kültürpark Projesi krizinde meslek odalarının talebi gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Müzeler Genel Müdürlüğü meslek odalarının savunduğu Koruma Amaçlı İmar Planı yapılması yönünde karar verdi. Belediye ya yeni plan yapacak ya da projeden vazgeçecek.

Kültürpark krizi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtisas fuarlarını Gaziemir'de yapılan Fuar İzmir'e aldıktan sonra 2. derece doğal sit ve arkeolojik sit olarak tescilli Kültürpark'ı yeniden tasarlamasıyla başladı. Kültürpark'ın yarışmayla 1991 yılında hazırlanan projede, vaziyet planı üzerindeki değişikliklik için belediye tarafından Nisan 2016'da Koruma Bölge Kurulu'na başvuru yapıldı. Sosyal medyada "Kültürparkıma Dokunma" adıyla bir araya gelen İzmirliler projeye tepki gösterdi.

TMMOB, Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark projesi için vaziyet imar plan değişikliği, koruma amaçlı imar planı niteliği olmadığı gerekçesiyle, mutlaka koruma amaçlı imar planı yapılması gerektiği görüşüyle Bakanlık'a başvurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı 11 Ağustos'ta konuyla ilgili kararını verdi. Genel Müdürlük Koruma Bölge Kurulu'ndan, belediyenin Kültürpark'a ilişkin Koruma Amaçlı İmar Planı yapması kararı çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.