İzmir Yeni Kent Merkezi Planları Şubat'a Ertelendi!

İzmir Yeni Kent Merkezi Planları Şubat'a Ertelendi!

Konak Belediye Meclisi, iptal edilen 'İzmir'in Yeni Kent Merkezi' planlarını, imar komisyonundaki çalışmaları tamamlanmadığı için ocak toplantısında oylayamadı.

A+A-

İzmir'in Yeni Kent Merkezi bölgesinde imar planlarının mahkeme tarafından durdurulmasının ardından gözlerin çevrildiği Konak Meclisi'nden sonuç çıkmadı. Büyükşehir'in planlarını, meclisinden geçirmesi gereken Konak Belediyesi, çalışmaların imar komisyonunda devam etmesi nedeniyle konuyu Meclis'te oylamaya sunamadı. yetiştirmesi beklenirken bölgedeki inşaat yatırımları da çıkacak sonuca kilitlendi. Konak Meclisi İmar Komisyonu Başkanı A. Emrah Karamustafaoğlu, "Hukuksal incelemeler bitmeden teknik incelemeye başlanması doğru olmaz. Şu anda hukuk komisyonunda incelemeler sürüyor. Ardından imar komisyonu olarak planları meclis onayına sunacağız" dedi. 

KONAKTAKİ YATIRIMLAR DURDU 

İzmir 5. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığı Yeni Kent Merkezi'nin Konak sınırlarında kalan bölümü için Büyükşehir Belediyesi, davaya konu olan itiraz gerekçelerini ortadan kaldırmak amacıyla dava devam ederken yeni bir plan hazırladı. Bayraklı Belediyesi bu planları 1/1000 ölçekli olarak kendi meclisinden geçirdi. Ancak Konak kesimini kapsayan planlar, Konak Meclisi'nde takıldı. Bu arada geçtiğimiz günlerde mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine Konak kesiminde 

yeni başlayacak olan yatırımların önü tıkandı. Dava üzerine tekrar harekete geçen Konak Belediye Meclisi, imar planlarına uygun olarak Konak kesimini kapsayan yeni planların yapımı için konuyu imar komisyonuna sevk etti. Önceki akşam yapılan meclis toplantısında imar komisyonu, planlar üzerindeki incelemelerini bitiremeyince yeni planlar da meclis onayına sunulamadı. Böylece başta 820 milyon liralık TARİŞ Emlak Konut ortaklığındaki proje olmak üzere çeşitli projeler de Şubat'ı bekleyecek. 

ÖNCE HUKUKSAL İNCELEME

Konak Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Ali Emrah Karamustafoğlu, "Komisyonda 4 üye daha var. Teknik inceleme öncesi hukuksal açıdan da incelenmesi gereken bir konu. Hukuksal açıdan bir sorun olmaması halinde teknik incelemelere başlanacak. O açıdan ne zaman Meclis'e gelebileceği konusunda bir şey diyemem" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.