İzmir'de AVM Sayısı 30'a Yaklaştı

İzmir'de AVM Sayısı 30'a Yaklaştı

İzmir'de AVM sayısı artıyor. İzmir’de yeni açılan AVM’ler ile beraber sayı 30’a yaklaştı. AVM'lerdeki kiralanabilir alan büyüklüğünün 577 bin metrekare olduğu İzmir'de, yeni yatırımların devreye girmesi ile 3 yıl içinde bu rakamın 812 bin metrekareye ulaş

A+A-

Ege Bölgesi’nde alışveriş merkezlerinin (AVM) sayısı gün geçtikçe artıyor, buna bağlı olarak da perakande sektörü büyüyor. Büyük mağazaların ve firmalar alışveriş merkezlerinde yerlerini alıyor. İzmir’de yeni açılan AVM’ler ile beraber sayı 30’ayaklaştı. 5 yeni proje yatırımı devam ediyor. Bunların ikisi yakın zamanda hizmete girecek.

Üçkuyular, Alsancak, Bayraklı ve Karşıyaka’da da yeni AVM yatırımları yapılıyor. Gökdelenler bölgesi olarak anılan ve proje yapımlarına devam edilen Bayraklı ilçesi yakın zamanda yeni bir alışveriş merkezine sahip oldu. Ege Perla AVM 490 milyon liralık yatırımla açıldı. AVM’lerde yapılan yatırımların büyüklüğü, yatırımcıların İzmir’e olan ilgilerinin devam edeceği sinyallerini veriyor.

İzmir’de AVM sayısındaki artışta geniş bir hinterland sahip olmasının da etkisi bulunuyor. Ege Bölgesi’nde turizm ve sanayi yatırımlarının artması İzmir’de perakende sektörünün büyümesinin önemli nedenleri arasında. İzmir’de bir yıl içinde AVM’leri ziyaret eden kişi sayısı kent nüfusunun iki katını aşıyor. İzmir’deki son yatırımlar göz önüne alındığında alışılmış mimarinin dışında farklı bir mimariye yönelerek açık alışveriş merkezlerine ağırlık verildiği görülüyor.

Alışveriş Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, İzmir’de yeni açılan Ege Perla AVM ile Ege Bölgesi’ndeki 8 şehirdeki alışveriş merkezi sayısının 62’ye ulaştığını dile getirerek, “İzmir, yerli ve yabancı yatırımcının potansiyeline inandığı, güvendiği ve yatırım yapmaktan çekinmediği bir bölge olduğunu bu zamana kadar kanıtladı. Önümüzdeki dönemde de Ege Bölgesi gerek turizmi gerek gelişen sanayi ve ticaret hayatı ile ülke ekonomisine değer katmaya devam edecektir” dedi.

AVM'de en çok Egeliler vakit geçiriyor

Akademetre Research Company işbirliği ile yaptıkları AVM Müşferisi Büyüteç Altında araştırmalarının sonuçlarını paylaşan Belgü, “Araştırma Ege Bölgesi ile ilgili ilginç sonuçlar ortaya koydu. AVM içerisindeki harcama tutarına bakıldığında 229.3 TL olan Orta Anadolu’dan sonra 187,2 TL ile Ege Bölgesi ikinci sırada geliyor. AVM’de içerisinde geçirilen süreye baktığımızda ise 2,9 saat ile Ege Bölgesi ilk sırada yer alıyor. Dolayısıyla Ege Bölgesi için genel olarak AVM’lerle çok barışık bir hayat sürdüğünü ve yeni AVM’lere açık olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.