İzmir'de Deprem Sigortası Olan Kaç Ev Var?

İzmir'de Deprem Sigortası Olan Kaç Ev Var?

Vatandaşlar için olası bir depremde can simidi olma özelliği taşıyan zorunlu deprem sigortası dün yaşanan 6,2 ‘lik deprem ile yeniden gündeme geldi. Doğal Afet Sigortaları Kurumu verilerine göre İzmir'de 1 milyon 120 bin 220 binanın sadece yüzde 45'i dep

A+A-

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan İzmir zorunlu deprem sigortası oranlarında sınıfta kaldı. Manisa’da meydana gelen irili ufaklı depremlerin ardından dün Ege Denizi’nde ( Karaburun açıklarında) meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem vatandaşların endişesini ve korkusunu gözler önüne serdi. 

SİGORTAYA TALEP AZ

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerine göre vatandaşın endişe ve korkusuna rağmen İzmirlilerin tedbir almadığı görüldü.  İzmir'de 1 milyon 120 bin 220 binanın yüzde 45’inde deprem sigortası mevcut. Rakamlar vatandaşların tehlikeye karşı sigortaya olan taleplerinin az olduğunu gösterdi. 

Öte yandan artçı depremlerin çok fazla yaşandığı ve konutlaşmanın hızla devam ettiği Manisa’da oranlar beklenenin altında kaldı.  Manisa’da bulunan 309 bin 460 binanın yüzde 37,50’sinde zorunlu deprem sigortası yapıldı.   

İSTANBUL DEPREME KARŞI DAHA TEDBİRLİ

Uzmanların “Ege depremi ile 2 atom bombası gücünde enerji boşaldı” değerlendirmesi gözleri olası İstanbul depremine çevirdi.  Tehlike ile burun buruna yaşayan İstanbul oranları ise İzmir’in çok üzerinde gözlendi. İstanbul’da toplam 3 Milyon 682 Bin 450 konutun yüzde 54,8’i sigortalı. Rakamlara göre İstanbullular İzmirlilere göre daha tedbirli.

Türkiye’de bulunan 17 milyon 661 bin 690 konutun 7 milyon 838 bin 485’inde deprem sigortası bulunduğu, diğerlerinde ise bulunmadığı ortaya çıktı.

Egedesonsöz - Ayşe Yılmaz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.