"İzmir'de Konuta Talep Çok, Nitelikli Arsa Yok"

"İzmir'de Konuta Talep Çok, Nitelikli Arsa Yok"

Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, sürekli nitelikli göç alan İzmir'deki konut açığı devam ettikçe, sektörün de önünün açık olacağını söyledi.

A+A-

İzmir'deki ofis ve konutların, kullanım kadar yatırım için de tercih edildiğini belirten Çiçek, bundaki nedenlerden birinin de, İzmir'deki evlerin kalite fiyat orantısının, İstanbul'daki benzerlerine göre büyük avantaj sağlamasından kaynaklandığını dile getirdi.

İzmir - İstanbul otoyolu, Ankara - İzmir hızlı tren hattı projelerinin tamamlanmasıyla birlikte İzmir'e büyük şehirlerden nitelikli göçte artış yaşanacağını kaydeden Mustafa Çiçek, İzmir'deki kentsel yenileme problemleri çözülmedikçe ve çağdaş ilkelere sahip yeni planlanmış konut alanları oluşturulmadıkça, nitelikli konutların da yapılmasının zor olduğunu savundu.

YAŞANABİLİR KENTİN ANAHTARI KENTSEL DÖNÜŞÜM

İzmir'de yeni arsa ihtiyacına cevap verebilmek için kentsel dönüşümün artık yaşama geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Çiçek de, şunları söyledi: “Kentin dörtte üçünün bir an önce yenilenmeye ihtiyacı var. İzmir, gecekondu ve plansızlığın en fazla olduğu kent. İstanbul ve Ankara'da da gecekondu alanları var; ancak oralarda yenilemeye bizden çok önce başladılar ve işleyen bir süreç mevcut. Ancak İzmir'de lokal birkaç uygulama dışında bu yönde bir gayret de görmüyoruz. Yerel yönetimle hükümet arasında bir uyumsuzluk meselemiz var. 'Eskiyi yık, yerine yenisini yap' mantığıyla kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye çalışıyoruz ki; bununla da bir sonuç almak, bir yere varmak mümkün değil. Geleceğe yönelik planlı bir ilerleme yok. Kentsel dönüşümde ciddi bir atılım olduğu takdirde, şirket olarak biz de üstümüze düşen sorumluluğu almaktan çekinmeyiz. Örneğin, Bostanlı ve Üçkuyular arasındaki sahil hattındaki alan 40 - 50 yıllık binalardan oluşuyor. Bu binaların tümü ciddi risk taşıyan yapılar. İzmir'in bir an önce bu konuda planlamalarını yapıp, sosyal donatı alanlarını içinde barındıran geniş ölçekli ada bazındaki kentsel dönüşümü gerçekleştirmesi gerekiyor. Kentsel dönüşümü depreme bırakmadan radikal önlemler alıp, hızlı hareket etmek gerekli”

SEKTÖRDE 40 YILI GERİDE BIRAKTI

1970'li yıllarda Ali Çiçek tarafından kurulan Çiçek Kardeşler İnşaat, şu an Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çiçek ve Kazım Çiçek önderliğinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Şirket, bugüne kadar binden fazla konut ve işyerini hizmete sunarken; toplamda 200 bin metrekarelik inşaat gerçekleştirdi. Son dönemde ise daha çok site projelerine ağırlık veren Çiçek Kardeşler İnşaat'ın yaşama geçirdiği projeler arasında Çiçek Evler, Çiçek Park, İzmir iş dünyası için tasarlanan Çiçek Plaza ve Güzelbahçe'deki Oba Camping arazisine kurulacak yeni konut projesi de bulunuyor. Kendi arsalarında üretim yapan şirket, kaliteli ve nitelikli projeler inşa ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.