Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda Son Durum!

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nda Son Durum!

850 metre uzunlukta planlanan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı, 2018 yılında işletmeye açılacak. İşte projenin tüm detayları...

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından yürütülen Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı projesi 850 metre uzunlukta planlandı. 

2 istasyondan oluşan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı projesinde, işletmede olan Levent-Rumeli Hisarüstü Metrosu Hisarüstü istasyonunun yanında, Boğaziçi Üniversitesi ana giriş kapısı yanında Rumeli Hisar Üstü istasyonu ile başlayıp, Üniversitesi arazisi altından geçerek İstanbul Boğazı sahilinde Rumeli Hisarının yanında bulunan Aşiyan Parkında Aşiyan istasyonu ile son bulacak.

Füniküler Hattı’nın ilk istasyonu önemli bir öğrenci lokasyonu olan Rumeli Hisarüstü mahallesinde Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü yanı başında bulunuyor. Tünel hattı yer altında, iki adet istasyon ise aç-kapa kazısı yapılarak inşa edilecek. 2018 yılında işletmeye açılacak olan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı projesinde işletme süresi 30 yıl.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı ile İstanbul Boğazı sahil şeridi ile Nispetiye, Etiler, Hisar Üstü mahallelerin bağlantısının sağlanması yanı sıra; özellikle Levent-Hisar Üstü Metrosu ile gelen yolcuların sahil bağlantısı sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.