Karabağlar Cennetçeşme'de Kentsel Dönüşüm 2017'de Başlıyor

Karabağlar Cennetçeşme'de Kentsel Dönüşüm 2017'de Başlıyor

Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki Karabağlar Cennetçeşme'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını incelemek için İzmir'e geldi. Özhaseki cennetçeşmede 3bin konutluk kentsel dönüşüm çalışmalarının 2017 yılının başında başlayacağının müjdesini verdi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir valisi Erol Ayyıldız, milletvekilleri ve bürokratlarla beraber Karabağlar ilçesinde incelemelerde bulundu, kentsel dönüşüm projesi hakkındaki ayrıntıları anlattı. Bakan Özhaseki, Karabağlar Cennetçeşmede kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak sorusuna da netlik kazandırdı.

KARABAĞLARDA KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANI ASKIYA ÇIKTI

Özhaseki alanda projeyle ilgili önemli mesajlarverdi. Bakan yaptığı konuşmada, “İzmir için çok güzel ve örnek bir proje olacak. Yeşil alanı bol, yolları geniş bir dönüşüm projesi başlatacağız. İlk etapta 3 bin konut yapılacak. Bakanlığımıza bağlı İller Bankası bünyesinde ayrılmış bir kaynak var. Şimdilik buradaki inşaatları ihale ile müteahhitlere vermeyi düşünüyoruz. Farklı yöntemler de var. Belki ilerleyen zamanda kat karşılığı müteahhitlere de yaptırabiliriz. Bölgede alanının büyük bir bölümü kamulaştırılmış durumda… Bu konuda cimri davranmadan yeşil alanı ve ulaşım alanı bol bıraktık. Şimdiye kadar bu bölgede dönüşümle ilgili bir adım atılmamış. Hızlı bir şekilde davranarak gerekeni yapmayı planlıyoruz. Müteahhite iki misli imar hakkı vererek dönüşüm yapılmasını doğru bulmuyorum, buna ihtiyaç yok! 2017’nin başında çalışmayı başlatmayı düşünüyoruz. Bunu da adil ve doğru bir planlamayla yürütmeyi düşünüyoruz. Rantsal dönüşüm hepimizi rahatsız eder. Vatandaşlarımızın istediği sağlıklı koşullarda yaşayacağı uygun konutlar inşaa edeceğiz” dedi.

ALANDA SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Karabağlar’da, Büyükşehir’in yaptığı çalışmalara çok yakın bölgede bulunan 540 hektarlık alanı “riskli olan” ilan eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise iki yıldır bölgede mülk sahipleri ile görüşerek kamulaştırma çalışmalarını hızlandırmıştı. Bakanlık, ilk etapta 102 hektarlık alanda inşaatları başlatma kararı aldı. Bölgenin fizibilitesi, bina durumu, mülkiyet yapısı ve birçok envanteri ayrıntılı bir şekilde çıkartıldı.

Bakanlık, bölgedeki çalışmalar için şimdiye kadar 100 milyon TL’ye yakın bir harcama yaptı. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü ile Bakanlık Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’nün koordineli yürüttüğü çalışmalar sonrasında bölgede 3 bin adet konutun yapılması planlanıyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum