Karaburun Bozköy Barajı Tamamlandı

Karaburun Bozköy Barajı Tamamlandı

Yıllardır su sıkıntısı çeken Karaburun yarımadasına “can suyu” geliyor. Turistik ilçeye yılda 1.98 milyon m3 içme suyu sağlayacak “Bozköy Barajı” inşaatı tamamlandı.

A+A-

İzmir’in yeni cazibe merkezi Karaburun’un su sıkıntısı tarih oluyor. Her yaz nüfusu 10 kat artan turistik ilçeye içme suyu sağlayacak Bozköy barajı inşaatı bitirildi. Su tutulmaya başlandı. İsale hattı İZSU tarafından tamamlanır tamamlanmaz Karaburun’a Bozköy Barajı’nın  suyu verilecek; asırlık su sorunu çözülecek.

Karaburun Yarımadası’nın Türkiye’nin en çok su sıkıntısı çeken bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çeşme ve Karaburun’un en büyük sorununu çözmek için adeta seferberlik ilan ettiklerini belirtti. Eroğlu “Bozköy barajı tamamlandı. Karareis ve Salman barajlarının inşaatı da hızla ilerliyor. Onlar da bittiğinde tarihi yarımadanın su sıkıntısı tarih olacak ” diye konuştu

Karaburun’a yılda 1 milyon 98 bin m3 içme suyu sağlayacak

DSİ 2 Bölge Müdürlüğü tarafından Bozköy’ün 4 km güneyinde Uzundere çayı üzerine kurulan Bozköy Barajı’nın gövdesi kil çekirdekli kum çakıl dolgu tipinde inşa edildi. 3 milyon 653 bin m3 depolama hacmine sahip olan barajın gövde yüksekliği ise 37.50 metre. Karaburun ilçe merkezi ve çevresindeki yerleşim birimlerine yılda 1 milyon 98 bin m3 içme suyu sağlayacak barajdan tarımda da faydalanılacak. Bozköy Barajı 1000 dekar araziye can suyu verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.