Karacasu Otogarının Temeli Atıldı!

Karacasu Otogarının Temeli Atıldı!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Karacasu'ya yaptıracağı otogarın imara aykırı olarak 4 ay önce atılan ilk temeli sökülerek yeniden temel atıldı.

A+A-

Aydın'ın Karacasu ilçesindeki otogarın yenilenmesi için Büyükşehir Belediyesi, 7 Eylül'de ihaleye çıkıp 1 milyon liraya imzaladığı sözleşmenin ardından firmaya yer teslimi yaptı. Belediyenin hazırladığı proje kapsamında başlanan otogar inşaatı nedeniyle 76 yaşındaki Selahattin Topçu'ya ait evin ilk katındaki havalandırma penceresi tamamen kapandı. Yeni Asır'da yer alan haber üzerine Topçu, evinin karanlığa gömülmesinden rahatsız olarak Aydın Valiliği'ne şikayetçi oldu. Bunun üzerine Valilik yetkililerince yapılan incelemede imar planında otogar alanı olarak ayrılan ve yapılaşma koşulları 'ayrık nizam' olan parselde imar mevzuatına aykırı olarak inşaatın başlatıldığı ortaya çıktı.

İMAR PLANI HATASI DÜZELTİLDİ

Şaşkınlık yaratan bu gelişme sonrasında Büyükşehir Belediyesi, daha önceden attığı temeli sökerek yeniden temel atma aşamasına getirdi. Karacasu Otogarı'nda imar planı hatası düzeltilerek yasal koşullara uygun hale getirilip dün düzenlenen törenle temel atıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.