Kaynarca Metro ve Marmaray Bağlantı Hattı İmar Planı Askıda

Kaynarca Metro ve Marmaray Bağlantı Hattı İmar Planı Askıda

Tuzla Pendik ilçeleri Kaynarca (Tavşantepe) metro ve marmaray Sabiha Gökçen metro bağlantı hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı…

A+A-

Tuzla Pendik ilçeleri Kaynarca (Tavşantepe) metro ve marmaray Sabiha Gökçen metro bağlantı hattına ilişkin 1/5000 nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı. 21 Haziran’da askıya çıkan imar planı 30 günlük askıda bekleme sürecinin ardından 20 Temmuz’da askıdan inecek.

PLAN NOTLARI

1. Raylı toplu taşıma hattı ve raylı toplu taşıma istasyonların mari ve inşaat uygulamaları İBB tarafından onaylanan projeye göre yapılacaktır. 

2.    Kesin proje ve inşaat aşamalarında ilgili kurumlardan alınan görüşlere uyulacaktır. KGM müdürlüğünden izin alınması zorunludur. 

3.    Raylı toplu taşıma yer altı hattı ile hat ve istasyon koruma alan sınırı içinde yürürlükte olan imar planlarının kararları geçerlidir. Bu alanlarda yapılacak imar planı değişikliği imar uygulaması altyapı her tür kazı, sondaj ve inşaat uygulamalarından önce İBB Anadolu Yakası raylı sistem müdürlüğünün izni alınacaktır. 

4. Raylı toplu taşıma istasyonu; 

•    İstasyon yer altı ve yer üstü yapılarının yer üstündeki izdüşüm sınırlarını, istasyonun yaya dolaşımı, açık otopark, açık alan ve çevre düzenlemesi yapılacak alanlarını kapsamaktadır. Yaya dolaşımı, açık otopark , açık alan ve çevre düzenlemesi yapılacak alanlar kamu mülkiyetindeki parseller ile tescil harici alanlar ile projelendirilebilir. 

•    Raylı toplu taşıma istasyonlarında yürürlükte olan imar planlarının bu plan ile iptal edilmeyen kararları geçerlidir. 

•    Raylı toplu taşıma istasyon alanı üstünde, İBB Anadolu yakası raylı sistem müdürlüğünün olumlu görüşü alınmak koşulu ile yol, kavşak, meydan, açık ve yeşim alanlar ve çevre düzenleme ve altyapı projeleri uygulanabilir. 

•    Raylı toplu taşıma istasyon alanlarında zemin altında, istasyon alanı ile entegre olan zemin altı katlı otopark alanları düzenlenebilir. 

•    Merdiven, yürüyen merdiven, asansör, acil çıkış, havalandırma vb. gibi yer üstü yapılarının yerleri mimari vaziyet planına göre uygulanacaktır. Plan değişikliği sınır içinde istasyonun (merdiven, yürüyen merdiven, asansör, acil çıkış, havalandırma vb.) yerüstü yapıları, yaya dolaşım alanları ve inşaat uygulamaları amacı ile kamulaştırma irtifak hakkı tesisi kurulması gibi işlemler İBB tarafından yapılabilir. 

5.    Proje ve inşaat uygulamalarında kesin proje kapsamında hazırlanan zemin etüt raporuna ve deprem etüt raporuna uyulacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.