Kayseri Yeşilhisar'da Kentsel Dönüşüme Onay!

Kayseri Yeşilhisar'da Kentsel Dönüşüme Onay!

Yeşilhisar ilçesinde belediye tarafından İdris ve Beyleryukarı mahallelerinde, ilçenin merkezindeki eski yapıların bulunduğu alanda kentsel dönüşüm yapılması mecliste oylandı ve kabul edildi.

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Yeşilhisar Belediyesi meclisinin almış olduğu kentsel dönüşümle ilgili karar görüşüldü. Belirtilen bölgelerde yapılması planlanan kentsel dönüşümle ilgili meclisteki oylamada kabul edildi. 

Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 13 Şubat 2017 tarihindeki kararı ile Yeşilhisar Belediyesinin İdris ve Beyleryukarı mahallelerinde imar plan tadilatı yapılması talebi tetkik ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmişti. 

Komisyon tarafından yapılan inceleme sonucunda ise, tetkik ve inceleme raporu meclisin mart ayı toplantısına sunuldu. Raporda, belirtilen mahalle ve ilçe merkezindeki eski yapılan bulunduğu alanda insanların daha sağlıklı koşullarda yaşamasına imkan sağlamak üzere belediye meclisinin 11 Mayıs 2015 tarihli kararında kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlendiği ifade edildi. Bu alanlarda etaplar halinde planlar yapılacağı, bu alanda yaklaşık 5 hektarlık kısım için imar planları hazırlandığı raporda belirtildi. 

Yeşilhisar Belediyesinin kentsel dönüşüm uygulanacak alanla ilgili birlikte hazırlanması önerisiyle ortaya çıkan imar planı hakkında da bilgiler verildi. Buna göre, imar planlarında konut alanı, resmi kurum alanı, yol olarak planlı yerler, konut+ticaret alanı, altyapı alanı, yeşil alan, otopark alanlarının planlandığı açıklandı. 

Komisyonun hazırladığı raporla ilgili olarak meclisten 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon imar planlarının oy birliği ile kabulü arz edildi. Mecliste görüşülen bu madde kabul edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.