KDV İndirimi Sonrası Konut Fiyatları Düşecek Mi?

KDV İndirimi Sonrası Konut Fiyatları Düşecek Mi?

Müteahhitler Federasyonu başkanı Necip Nasır 150 metrekare üzerindeki konutlar için KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesinin ardından en çok merak edilen ‘konut fiyatları düşecek mi’ sorusunu cevapladı. KDV indirimi sonrası konut fiyatlarının da

A+A-

150 metrekare üzerindeki konutlarda KDV oranının 31 Mart 2017’ye kadar yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesini değerlendiren Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) başkanı Necip Nasır indirim kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

KDV indiriminin sürekli hale getirilmesi gerektiğini belirten Necip Nasır şu ifadeleri kullandı, “Federasyon olarak sağlık ve eğitim gibi iyi konutta oturmanın da sosyal bir ihtiyaç olduğunu dile getiriyoruz. Bunun zorunlu bir ihtiyaç olmasından dolayı KDV’nin yüzde 8’e indirilmesi gerektiğini yıllardır dile getiriyorduk. İndirim kararını çok olumlu karşılıyoruz. Ancak süreklilik olmasını talep ediyoruz. İnşaat sektörü 200’den fazla sektörü ve 5 binden fazla üretilen ürünü etkiliyor. Bu kararın hem ekonomiye hem de istihdama katkısı olur.”

Necip Nasır İnşaatın temelini oluşturan demir, çimento, beton gibi kaba inşaat malzemelerinde de KDV oranının yüzde 8’e indirilmesi gerektiğini belirtti.

KONUTTA KDV İNDİRİMİ GELİYOR

Yüzde 10 KDV farkının tüketiciye indirim olarak yansıyacağını belirten Nasır, “Kredi faizlerinin ve KDV’nin düşürülmesi vatandaşa çok olumlu yansıyacaktır. KDV’nin yüzde 18 olması doğrudan maliyet olarak tüketiciye yansıtılıyordu. Müteahhit aradaki yüzde 10 KDV farkını da maliyete ekleyerek tüketiciden alıyordu. Bundan sonra aradaki yüzde 10 KDV farkı maliyetten düşürülecek. Tüketici daha uygun fiyata konut sahibi olabilecek”

KAYIT DIŞI SATIŞLARI ÖNLEYECEK

Necip Nasır son olarak şunları dile getirdi, “KDV’nin indirilmesi kayıt dışı konut satışını da önleyecektir. Reel olarak satışların sisteme girmesine olanak sağlayacak."

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.