Kemalpaşa Yiğitler Barajı 3 Yılda Tamamlanacak

Kemalpaşa Yiğitler Barajı 3 Yılda Tamamlanacak

Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan Kemalpaşa Yiğitler Barajı inşaatı hızla ilerliyor. Geçtiğimiz Nisan ayında temeli atılan ve 100 milyon TL’ye mal edilmesi planlanan dev projede günümüz itibari

A+A-

Hem Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ne (KOSBİ) hem de civardaki arazilere su temin edilecek projenin 3 yıl gibi bir sürede  tamamlanması hedefleniyor.

12 bin 661 dekar tarım arazisini yağmurlama ve damla tekniği ile modern şekilde sulayacak Yiğitler Barajı’nın gövde yüksekliği 102 metre olacak. Ön yüzü beton kaplı  kaya dolgu şeklinde yapılacak olan baraj; yıllık 16.12 milyon metreküp suyu regüle edecek. Bu suyun 9,27 milyon metreküplük kısmı KOSBİ bünyesindeki sanayi tesislerinin kullanımına, 6,85 milyon metreküplük kısmı ise zirai maksatla kullanıma verilecek.

“Hem Sanayicilerimize Hem de Çiftçilerimize Su Temin Edeceğiz”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak İzmir’de muazzam yatırımlara imza attıklarını kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi:

“İzmir’de baraj, gölet ve sulama tesisi olmak üzere çok ciddi tesisler inşa ettik ve halen de yeni tesisler kazandırmaya devam ediyoruz. Yiğitler Barajı ile şehrin 40 yıllık rüyasını gerçeğe dönüştürerek hem sanayicilerimize hem de çiftçilerimize su temin edeceğiz. Böylece milli ekonomimize de katkıda bulunacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.