Kentsel Dönüşüm Hazır Betondaki İvmelenmeyi Artıracak!

Kentsel Dönüşüm Hazır Betondaki İvmelenmeyi Artıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, mega projeler ve dönüşüm hazır betondaki ivmelenmeyi artıracağını söyledi.

A+A-

İnşaattaki gelişmeler doğrultusunda büyüme grafiği şekillenen hazır beton sektörü, hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri ve mega projelerle son yıllarda iç pazarda başarılı bir ivme yakaladı. 

Sektörde, üçüncü havaalanı, enerji santralleri ve gündeme alınan Çanakkale Köprüsü gibi projelerin, talebi artırması öngörülüyor. Ayrıca, beton teknolojilerindeki ilerleme ve yetkinliğin artması Türkiye'de kaliteli yapılaşmanın oluşumuna katkı da sağlıyor. 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Birliğimizin kurulduğu 1988 yılında, faaliyet gösteren 25 hazır beton şirketi, 30 üretim tesisi ile yıllık 1.5 milyon metreküp beton üretirken, 29 yılda hazır beton tesis sayısı bin 264'e ulaştı ve üretim 109 milyon metreküpe yükseldi. 16 milyar lirayı bulan pazar büyüklüğü ve 38 bin kişilik istihdamıyla inşaat sektörünün temel kollarından biri olan hazır beton sektörü, Türkiye ekonomisi için önemli. Özelikle bu yıl, kamudaki inşaat harcamalarının hızlanması ile sektörde yüzde 10'luk ciro artışı bekliyoruz" dedi.

Yavuz sözlerine şöyle devam etti, "Öte yandan, 1997 yılında yürürlüğe giren deprem yönetmeliğine göre, ülke nüfusunun yüzde 95'i deprem bölgelerinde yaşadığından depreme dayanıksız olan 7 milyon konutun  yenilenmesi gerekli. Bu çerçevede, kentsel dönüşüm çalışmalarının deprem araştırmalarına uygun olarak hızlandırılması ve kaliteli hazır betonun kullanımı yaygınlaşması şaıt. Öyle ki, yapılan araştırmalar deprem yıkımlarının başlıca nedeni olarak standart dışı beton kullanımını gösteriyor. Dolayısıyla depreme dayanıklı yapılara ihtiyaç olan Türkiye'de hazır beton sektörünün başlıca sorununu da bir kısım üreticinin denetim dışı, kalitesiz üretim yapması oluşturuyor. Bu doğrultuda, THBB olarak önceliğimizi bu üreticilerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve 'Kalite Güvence Sistemi'nin (KGS) önemini anlatmaya veriyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.