Kınık'a 108 Milyonluk Yatırım

Kınık'a 108 Milyonluk Yatırım

Kınıklıların yıllardır beklediği projeler 2016’da birer birer hayata geçti

A+A-

İzmir'in Kınık ilçesine 1 yılda 18 yıllık yatırım yağdı. 2016'da ilçeye genel bütçeden hastane, enerji, doğalgaz, köprü ve TOKİ gibi yatırımlar için 108 milyon liralık pay ayrılması Kınık'ın yıldızını parlattı. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "2014 yerel seçimlerinde CHP'den görevi devraldık. Kınık'a AK Parti belediyeciliğinin farkını yaşattık. 2016'da ilçede büyük atılımlar yapıldı" dedi. Hükümet yatırımlarının 2016'da ilçeye yağmur gibi yağdığını belirten Başkan Doğruer, "2016 Kınık için sıçrama yılı oldu. İlçemiz 108 milyon liralık hükümet yatırımıyla hastane, doğalgaz, TOKİ gibi daha birçok hizmete kavuştu. İlçe sakinlerimiz hizmetin mutluluğunu yaşadı. Bu hizmetler aralıksız sürecek. Kınık İzmir'in yıldızı olmaya devam edecek. Söz konusu Kınık'a hizmetse gerisi teferruattır" diye konuştu.

SÖZLER TUTULDU

Çeşitli bakanlıklar tarafından ilçeye yapılan 108 milyon liralık yatırımın, ülke genelinde 30 bin nüfuslu ilçelere verilen 6 milyon lira dışında olduğuna dikkat çeken Doğruer, "Kınık özellikle 2016 yılında hükümet yatırımlarıyla birlikte iktidar farkını gördü. 2016'da Kınık'a 108 milyon liralık hükümet yatırımı geldi. Vatandaşlarımız vaatlerimizin sözde kalmadığını gördü. Bizler de iktidar farkıyla Kınık'a daha çok hizmet etmenin gururunu yaşıyor" diye konuştu

108 MİLYONLUK YATIRIM PAKETİNDE NELER VAR?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından ilçede 34 milyon 500 bin liralık TOKİ projesi hayata geçti.

Sağlık Bakanlığı 9 milyon 500 bin liralık yatırımla Kınık Devlet Hastanesi'ni yaptı.

İçişleri Bakanlığı 2 milyon liralık yatırımla Kınık MOBESE sistemini kurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 500 bin liralık yatırımla Maden Şehitleri Parkı'nı açtı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 1 milyon 300 bin liralık yatırımla Yayakent Köprüsü'nü yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 600 bin liralık yatırımla ilçeye 6 halı saha yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 44 milyon 500 bin liralık yatırımla doğalgaz hizmetini hayata geçirdi. 12 bin 500 liralık yatırımla ilçeye Gediz A.Ş. kablo hattı döşendi.

Kalkınma Bakanlığı, 700 bin liralık yatırımla İZKA Delez Yaşam Vadisi, 300 bin liralık yatırımla İZKA Küçük Sanayi ve 1 milyonluk yatırımla İZKA Organize Sanayi Bölgesi'ni kurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçeye 650 bin liralık yol süpürme ve çöp toplama konteynerleri verildi.                                     Kaynak: Yeni Asır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.