Kişiye özel binalar geliyor!

Kişiye özel binalar geliyor!

İnovatif ürünleri, sürekli yenilediği üretim teknolojileri ve AR-GE yatırımlarıyla sektörde dikkatleri üzerine çeken Vefa Holding, faaliyet gösterdiği alanlardan biri olan gayrimenkulde insanlara özel binalar geliştirecek.

A+A-

Ön üretimli yapılar, yapı malzemeleri, gayrimenkul ve enerji alanlarında faaliyet gösteren Vefa Holding, insanlara özel binalar geliştirmek için kolları sıvadı. Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, konuyla ilgili AR-GE çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, “Örneğin bir yaşlının ya da hastanın evi farklı tasarlanabilecek” dedi. Vefa’nın İnovasyon ve Teknoloji Geliştirme biriminde bilinenlerin ötesinde farklı malzemeler üretmek için AR-GE çalışmaları yapıldığını anlatan Güner, yeni geliştirdiği ürünlerin son yıllarda vefa Holding’in toplam cirosunun yüzde 50’sini oluşturduğunu kaydetti.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE NANO TEKNOLOJİ GELİYOR

Vefa’nın inşaat sektörü için dünyada ses getirecek ürünlerle ilgili çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Orhan Güner, gelecekte nano teknolojilerin yapı sistemlerinde de uygulanacağını belirtti. Buna örnek olarak kişiye özel üretilecek evleri gösteren Güner, hasta ya da yaşlı insanlara özel ev tasarıları yapılabileceğini söyledi. Bu sayede akıllı evler ve akıllı yaşam alanları üretileceğini, devamında da akıllı şehirler planlanabileceğini dile getirdi.

‘YAPI MALZEMELERİ DE ÖZELLEŞİYOR’

İnşaat ve bina teknolojisinin global ölçekte hızla geliştiğini anlatan Orhan Güner, geleneksel binaların son dönemde yeni tekniklerin ortaya çıkmasıyla değişim gösterdiğini anlattı. Bu sebeple yapı elemanlarının da özelleşmeye başladığını vurgulayan Güner, bu gelişmenin de beraberinde akıllı ya da ileri malzemeler diye tanımlanan ortaya çıkmasını sağladığını dile getirdi. Akıllı malzemelerin önümüzdeki dönemlerde daha çok yaygınlaşacağı tahminini ifade eden Güner, böylece hem yaşam alanlarında hem de maliyetler de tasarruf sağlanabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.