Konak'ın Onay Vermediği Yeni Kent Merkezi Planları Büyükşehir'de Görüşülecek

Konak'ın Onay Vermediği Yeni Kent Merkezi Planları Büyükşehir'de Görüşülecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi Salhane Bölgesi 1/1000'lik planlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Kocaoğlu, planın bu ay Büyükşehir Meclisi'nde görüşüleceğini söyledi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşık 1 yıldır Konak Belediye Meclisi'nde bekleyen ve iki kez reddedildiği için Büyükşehir'e geri dönen Yeni Kent Merkezi Salhane Bölgesi 1/1000'lik planlarının bu ay Büyükşehir Meclisi'nde görüşüleceğini söyledi. Planlarda ilgili görüşlerini ilk kez açıklayan Kocaoğlu, "Bu planlar kent yararına. İnanıyorum ki, bu ayki meclis toplantımızda planlar onaylanacaktır" dedi. 

YETKİ DEVRİ 

Planların ikinci kez meclisten geçmemesi üzerine Belediye Yasası'nm ilgili hükmü doğrultusunda planlarla ilgili yetki Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Büyükşehir'in bu konuda atacağı adım merakla beklenirken Başkan Aziz Kocaoğlu bu konuda düşüncelerini ilk kez açıkladı. Bölgedeki yatırımcıların 5 milyar lirayı bulan projelerine inşaat ruhsatı alamama veya biten inşaatlara oturma izni verilmemesi yönündeki tedirginliğini gideren Kocaoğlu, beklenen müjdeli haberin Mart ayı Büyükşehir Meclisi'nde çıkacağı yönünde mesaj verdi. 

Bugüne kadar yasalara uygun olmayan tek bir iş bile yapmadıklarını aktaran Başkan Aziz Kocaoğlu, "Söz konusu planların Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Mart ayında onaylanıp çıkacağına inanıyorum. Çünkü biz bugüne kadar savunamayacağımız, hukuka ve kentin yararına olmayan hiçbir kararı Meclis'e getirmedik" dedi. 

"Yapılan planlar kentin yararınadır" diyen Kocaoğlu, "Bu planlarda hukuka aykırı en ufak bir şey de yoktur. Ama tabi ki takdir belediye meclis üyelerinindir. Mart ayında hem belediye olarak bizler hem de meclisimiz bu konuyu değerlendirip sonuçlandıracaktır" diye konuştu. 

KONAK GEREKLİ ONAYI VERMEDİ 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılında hazırladığı ve Bayraklı Belediyesi'nin de onayladığı Alsancak Liman Arkası-Salhane arasını kapsayan 1/1000 ölçekli Yeni Kent Merkezi Plan notları Konak Belediyesi Meclisi'nde iki kez takıldı. Son olarak geçtiğimiz Şubat başında bir kez daha Konak Meclisi'ne gelen planlar AK Parti Grubu'nun desteğine rağmen CHP içindeki bölünme nedeniyle 16'ya karşı 14 oyla ikinci kez reddedildi.

5 MİLYARLIK YATIRIM VAR 

Bölgedeki planların iptal olması ve yenilerinin de Konak Belediye Meclisinden geçmemesi nedeniyle bölgede inşaata başlamayı planlayan veya ruhsatı alıp başlamış olan Rönesans, Myvvay Bayraklı, Folkart Highlife, Megapol Çarşı Kule, Tariş-Emlak Konut karma projesi, Mahall Bomonti, Vakıf GYO'nun karma projesi gibi toplamda 5 milyar liranın üzerinde yatırımlar da sorunla karşı karşıya kaldı. 

2 YILDIR BEKLİYOR 

Şehir Plancıları Odasinın 2014 yılındaki Büyükşehir'in planlarına yaptığı itiraz ve ardından konuyu mahkemeye taşımasıyla başlayan süreçte, Salhane ve Liman arkası kısım plansız kaldı. Konunun Konak'ta reddedilmesinin ardından yetki Büyükşehir'e geçmiş oldu. Büyükşehir'in Mart ayındaki Meclis toplantısında plan sorunu çözebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.