Konutta Kredi Oranının Artırılması Satışları Hızlandırır

Konutta Kredi Oranının Artırılması Satışları Hızlandırır

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, konut kredilerinde kullanım oranının yüzde 80'e çıkarılma kararına ilişkin, "Faizlerin düşüşüyle başlayan olumlu hava bu kararla güçlenecek" dedi. Nasır, Başbakan Binali Yıldırım'ın konut kredilerinde yüzde 75

A+A-

Halen çok sayıda vatandaşın ev sahibi olabilmek için kredi koşullarının düzelmesini beklediğini dile getiren Nasır, "Cumhurbaşkanı ve başbakanın telkinleri sonrası konut kredisi faizlerin düşüşüyle başlayan olumlu hava bu kararla daha da güçlenecek. Faizlerin yüzde 1'in altına düşmesi piyasaya somut bir hareketlilik getirdi. Düzenlenen indirim kampanyalarının da etkisiyle konut stoklarının erimeye başladığını görüyoruz. Bir çok grup yeni yatırımları ele almaya başladı. Bu kararla satışların hızlanacağını düşünüyoruz. Vatandaşın alım gücünü artıran bu düzenlemeler ekonomiyi canlandıracak" diye konuştu.

Nasır, inşaat sektörünün çok sayıda alanı hareketlendirdiğine dikkati çekerek faizlerdeki düşüş trendinin devam etmesini beklediklerini kaydetti. "Asıl beklentimiz faizlerin 2013 Haziran ayındaki yüzde 0,61 seviyesine çekilmesidir" diyen Nasır, "Bu sürece girildiğini görüyoruz. Yatırım planlarının bu beklenti üzerinde planlandığı bir dönemi yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Ekonomi Koordinasyon Kurulunda (EKK) alınan kararlara göre, konut kredilerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranına ilişkin sınır yüzde 75'ten 80'e çıkarılacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.