Konya Pınarbaşı ve Çetmi Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm Tepkisi!

Konya Pınarbaşı ve Çetmi Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm Tepkisi!

Konya'nın Pınarbaşı ve Çetmi Mahalleleri'nde 2014 yılında hayata geçilmesi planlanan kentsel dönüşüm projelerinde hala adım atılmaması tepkilere neden oldu.

A+A-

Konya'nın Pınarbaşı ve Çetmi Mahalleleri'nde protokol gereği 2014 yılında hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projelerinde henüz adım atılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Mahalleli Karapınar Belediyesi'nin sessiz kaldığını iddia etti. Net bir açıklama yapılmasını isteyen hak sahipleri kafalarında soru işaretleri olduklarını dile getirdi. 

Vatandaşlar tepkilerini şu şekilde dile getirdi: "Bu nasıl bir görüşme anlamış değiliz. 3 senedir bitmeyen bir görüşmeleri var. Kentsel dönüşüm yapılacak mı yapılmayacak mı? Beklediğimiz doğru bir açıklama. Dönüşümün yapılacağı alan çok köhne bir yer. Ne inşaat yapabiliyoruz ne de başka bir şey. Zaten mahallenin içinden geçmeye korkuyoruz. Kullanılmayan evler, uyuşturucu kullananların yuvası haline geldi. İçinde kötü işler dönüyor. Bu dönüşüm, hem işyeri hem de konut sorununu giderecek bir projeydi. Güneş enerjisi yatırımları ve termik santralleri ile birlikte ilçem büyük bir göç alacaktı. Konut sorunumuz en aza indirilecekti. Ancak 3 yılda bir türlü yol alınamadı." 

Karapınar Belediyesi konu ile ilgili açıklama yaptı. Yetkililer, "Emniyetten bilgi alın" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.