Konya Sahip Ata Katlı Otoparkı Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yıkılıyor!

Konya Sahip Ata Katlı Otoparkı Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yıkılıyor!

Konya’nın en büyük Kentsel Dönüşüm projeleri arasında bulunan Şükran Mahallesi’nde ve Sahip Ata Katlı Otoparkında yıkım çalışmaları tam gaz devam ediyor.

A+A-

Konya Şükran Mahallesi Kentsel dönüşüm projesi 1’inci etap yıkımlarında sona gelindi. Meram Belediyesi tarafından yapılan ve Konya’ya yepyeni bir yüz getirecek olan proje kapsamındaki Sahip Ata Katlı Otoparkı da yıkılıyor. Bölgedeki en büyük yapılardan birisi olan otoparkın yıkımı ise çevre güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştiriliyor. Şükran Mahallesinde gerçekleştirilen proje toplamda 2 etaptan oluşuyor. 1’inci etabın yıkım işlemlerinin sonuna yaklaşılmasının ardından, son olarak Sahip Ata Katlı otoparkı da ortadan kaldırılıyor.

MERAM DÖNÜŞÜYOR KONYA GÜZELLEŞİYOR

Konya'nın Meram Belediyesini Türkiye’de örnek gösterilen projelerinden olan Kentsel Dönüşüm projesi bu yıl tüm hızıyla devam ediyor. Mahalledeki yapıların çoğu fonksiyonelliğini yitirmiş, işlevini kaybetmiş, ekonomik olarak ömrünü tamamlamış 40 - 50 yıllık yığma yapılardan oluşuyor. Proje tamamlandığında Şükran Mahallesi, Mevlana Müzesi, Bedesten Çarşısına yakınlığıyla da şehrin en gözde mekanlarından biri haline gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.