Körfez Geçiş Projesi İnciraltı'nın Sorununu Çözecek

Körfez Geçiş Projesi İnciraltı'nın Sorununu Çözecek

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin açıklanması ile birlikte yıllardır devam eden İnciraltı'nın imar sorununun çözüme ulaşması bekleniyor.

A+A-

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin açıklanması ile birlikte, yıllardır devam eden İnciraltı imar sorununun çözümü için umutlandıklarını söyledi.

"SIKINTILARIN ÇÖZÜME KAVUŞMASI GEREKİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a başlattıkları çalışma için teşekkür eden Karabulut, yeşili koruyan bir proje ile İnciraltı'nın hem kent dinamiğine katkı sağlayacağını hem de çevreci özelliği ile örnek olacağını söyledi. Yeni Asır'ın haberine göre, kentte tüm kesimlerin projeye olumlu baktığını ifade eden Karabulut, "Herkes uzlaştı. Artık İnciraltı'nın kurtarılması ve arsa mağdurlarının yıllarca süren sıkıntılarının çözüme kavuşması gerekiyor" dedi.

15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

İnciraltı planlaması ile birlikte topraklarından geçecek olan 'İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne tam destek verdiklerini ifade eden Karabulut, "Körfez Geçiş Projesi ve sağlık turizmi konsepti ile oluşturulacak işletmeler sayesinde bölgede 15 bin kişilik istihdam oluşturulacağına inanıyoruz. Bu sayede kentte işsizlik oranı da önemli ölçüde azalacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.