Kuleli Askeri Lisesi Ne Olacak?

Kuleli Askeri Lisesi Ne Olacak?

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri okullar kapatıldıktan sonra ne olacağı merakla beklenen Kuleli Askeri Lisesi hakkında açıklama yaptı ve Kuleli Askeri Lisesi'nin müze olacağını söyledi.

A+A-

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 23 Nisan nedeniyle TBMM’de verilen resepsiyonda gazetecelirin sorularını yanıtladı. Işık, 5 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete’de çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla Savunma Sanayii Destekleme Fonu’ndan Varlık Fonu’na aktarılacak olan 3 milyar liranın henüz aktarılmadığını söyledi. Işık, söz konusu 3 milyar liranın zaten Savunma Sanayi Fonu’nun ihtiyacı olduğu anda geri verilmek üzere Fon’a aktarılması yönünde karar alındığını belirterek, “Böyle bir ihtiyaç doğmadı. Henüz de aktarılmadı” dedi. 5 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete’de çıkan kararla Savunma Sanayi’nin 3 milyar liralık parasının 3 ay içinde geri ödenmesi şartıyla Varlık Fonu’na devri kararı alınmıştı. Resmi Gazete’de karar 5 Şubat’ta çıktığı için de süre 6 Mayıs tarihinde dolacaktı. 

KULELİ MÜZE OLACAK

Fikri Işık, askeri okullar kapatıldıktan sonra ne olacağı merakla beklenen Kuleli Askeri Lisesi hakkında da konuştu. Işık, Kuleli Askeri Lisesi’nin tarihi ön bina kısmının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verileceğini ve müze olacağını da açıkladı. Kuleli Askeri Lisesi’nin arazisinin büyük olduğunu söyleyen Işık, kalan kısmıyla ilgili başka bir çalışma yapıldığını belirtti.  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiğini ifade eden Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da bizzat konuyla ilgilendiğini kaydederek, “Biz de gerekli kolaylığı sağlıyoruz” dedi. Ön taraftaki tarihi binanın bir kısmının restore edildiğini şimdi, kalan kısmın da Kültür Bakanlığı’nca restore edileceğini anlatan Işık, okulun bulunduğu arazinin 180 dönüm olduğunu ve tarihi ön binanın dışındaki kısımla ilgili ise ne yapılacağına yönelik ayrı bir çalışma yapıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.