Kuşadalılar İmara Karşı

Kuşadalılar İmara Karşı

Kuşadası'nda tapu kaydında göçüklük bölgesi, kent imar planlarında heyelan bölgesi olarak işaretlenen, üstelik kıyı kenar çizgisi içinde yer alan arazi tartışma konusu oldu

A+A-

Kuşadası Belediye Meclisi'nin CHP, AK Parti ve MHP'li 25 meclis üyesi de komisyon raporu doğrultusunda bu bölgedeki imar talebini reddetti. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İmar Komisyonu ise Kuşadası'nın aksine istenen yapılaşma koşullarını kabul etti, olumlu rapor verdi.

'Aydın Meclisi yetkisini aştı'

Büyükşehir Belediye Meclisi de bu rapor doğrultusunda karar verdi. Karara hem Kuşadası Belediyesi İmar Komisyonu hem de Mimarlar Odası ile ilçedeki sivil toplum örgütleri tepki gösterdi. Kuşadası Belediye Meclisi İmar Komisyonu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yetkisini aştığı belirtilerek, kararın geçersiz olduğu öne sürüldü. Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Ümit Acar da alınan karara itiraz edeceklerini söyledi.

Acar, "Bölge ile ilgili geçmişte ODTÜ uzmanlarının hazırladığı raporlar var. Heyelan bölgesi olduğuna ilişkin kayıtlar var. Yapılan imar değişikliğine itirazımızı kapsamlı bir raporla yapacağız" dedi.

Daha önce heyelan oldu

Kuşadası'nda asırlardan bu yana heyelan bölgesi olarak adlandırılan arazide, son 20 yıllık sürede de iki heyelan oldu.

Bölgede kurulan Kuşadası'nın ilk su parkı Yağmur Aquapark'ın kısa sürede kayarak yıkılmasından sonra, Kadınlar Denizi son durakta bulunan arazi üzerindeki beach club ve kafeterya, 2010'da ikinci heyelanla yıkılmıştı. Kaymanın etkisiyle yollarda 1 metreden fazla yarılmalar olmuş, bölgeye giriş çıkışlar uzun süre yasaklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.