Manisa Defterdarlığı'ndan 5 Milyon 956 Bin Liraya Satılık Arsa

Manisa Defterdarlığı'ndan 5 Milyon 956 Bin Liraya Satılık Arsa

Manisa Defterdarlığı, Yunusemre ilçesi Yağcılar mahallesindeki 49 dönümlük konut geliştirme alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. 5 milyon 956 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarılan arsanın ihalesi 23 ağustosta yapılacak.

A+A-

Manisa Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünden: Manisa Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü,

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ

İlçesi: Yunusemre

Mahalle: Yağcılar Mahallesi

Taşınmaz No: 45010105908

Cinsi: Arsa

Parsel: 1466

Yüzölçüm (metrekare): 49.626,96

Hissesi: Tam

İmar Durumu: 1/1000 Uygulama İmar Planında Besihaneler Alanı Sosyal Tesis, park ve yol 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında Konut geliştirme alanı

Tah.Bedeli (TL): 5.956.000,00

G.Teminat (TL): 595.600,00

İhale Günü: 23.08.2017

İhale Saati: 11:40  

1 - Yukarıda özellikleri belirtilen mülkiyeti Maliye Hazinesine ait taşınmazın satış ihalesi 2886 Sayılı Yasanın 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile dosyasında mevcut genel ve özel şartlara göre hizasında belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır.

2 - İhale, Sakarya Mah. 1109 Sk. No: 2 Kat: 2 Manisa Defterdarlığı Milli Emlak Müdürü çalışma odasında toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.

3 - Şartname ve ekleri bedelsiz olarak mesai saatlerinde (08.00 - 17.00) Milli Emlak Müdürlüğünde görülebilir.

4 - Taşınmaz satış ihalesinde alıcıları tarafından ihale bedeli peşin ödenebileceği gibi ihale bedelinin 1/4'i peşin, geri kalan kısmı ise kanuni faiz uygulanmak suretiyle 2 yılda 8 eşit taksitle ödenebilir.

5 - 4706 sayılı yasanın 7.maddesi uyarınca Hazineye ait taşınmazların satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim, harçtan müstesnadır. Ayrıca satışı yapılan taşınmaz, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmaz.

6 - İhaleye katılacak isteklilerin aşağıda belirtilen belgeleri ihale başlama saatine kadar ihale komisyon başkanlığına teslim etmeleri veya iadeli taahhütlü posta yoluyla ulaştırmaları gerekmekte olup, postada meydana gelecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.

a) Yasal Yerleşim Yeri Belgesi. (İkametgah Belgesi)

b) Türkiye'de tebligat için adres göstermek. (Adres Beyanı)

c) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik Numarası, Tüzel Kişilerin ise Vergi Kimlik Numarası,

d) Geçici Teminata ilişkin belge (Geçici Teminat Makbuzu, Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre düzenlenmiş ve daha önce ilgili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği süresiz Teminat Mektubu, Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz)

e) Özel Hukuk Tüzel Kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından yahut benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri, kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki (b) ve (d) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin, tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu gösterir belge,

7 - Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. 8 - Bu ihaleye ilişkin bilgiler www.manisadefterdarligi.gov.tr adresinden öğrenilebilineceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

TEL: 0 236 231 11 33


Kaynak : Emlakkulisi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.