Manisa'dan İzmir'e Girişte Yeni Yollar Açılıyor

Manisa'dan İzmir'e Girişte Yeni Yollar Açılıyor

Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni İstanbul-Manisa Yolu’na bağlayacak olan Topçu Tugayı Yolu’nda mutlu sona az kaldı. Bölgedeki kamulaştırma çalışmalarında sona gelindi ve yıkımlara başlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile birli

A+A-

Smyrna Meydanı'nı Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ile Bornova Merkez'e, bağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul – Manisa yolu bağlantısı için devam ettiği Topçu Tugayı Yolu yapım çalışmalarında sona yaklaştı. Bornova Belediyesi ile yapılan ortak çalışmalar kapsamında 57. Topçu Tugayı duvarlarının geri çekilmesi ve yolun bir kısmının hizmete açılmasının ardından gerçekleştirilen kamulaştırmalar tamamlandı, binaların yıkımına başladı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni 57. Topçu Tugayı yanından Manisa Yolu’na kadar uzatacak olan projede mutlu sona yaklaştıklarını ifade eden başkan Atila, “Kamulaştırma ile ilgili sorunların giderilmesiyle birlikte yıkımlara başladık. Yakında yolun geçeceği alan tamamen açılmış olacak. Hemen ardından yol yapım çalışmaları başlayacak. Yolun açılması ile birlikte Ankara asfaltının yükü azalacak. Dolasıyla İzmir trafiği de rahatlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bornova Belediyesi neler yaptı?

Bornova Belediyesi, daha once yapılan çalışmalar kapsamında, öncelikle Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşma gereği yıkılan bahçe duvarının yerine iç kısımda bin 100 metre yeni istinat duvarı yapmış, yine aynı çalışma kapsamında bir nizamiye binası, iki depo ve iki nöbetçi kulübesi inşa etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.