Mehmet Özhaseki Askeri Alan Tartışmalarına Noktayı Koydu!

Mehmet Özhaseki Askeri Alan Tartışmalarına Noktayı Koydu!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir dışına çıkarılan kışlaların arazileriyle ilgili rant tartışmalarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki noktayı koydu: Askeri alanlar şehir parkı ve yeşil alan olarak değerlendirilecek. Yeşil alana uygun olmayanl

A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ)  bastırılan darbe girişiminden sonra şehir dışına taşınmasına karar verilen askeri alanların nasıl değerlendirileceği konusunda yapılan spekülasyonlara Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki cevap verdi. Karar’a konuşan Bakan Özhaseki, arazilerin yeşil alan ve sosyal donatı alanı doğrultusunda dönüştürüleceğini, ranta izin verilmeyeceğini söyledi. Bakan Özhaseki, şu mesajları verdi:

* Kent merkezi içerisinde kalan ve taşınması uygun bulunan askeri alanların bütüncül bir anlayışla ve ülkemizin milli politika öncelikleri gözetilerek kent merkezleri dışına taşınmasına ve boşalan alanların şehir hayatının ihtiyacı olan yeşil alan ve sosyal donatı alanı doğrultusunda dönüştürülmesine karar verdik.

* Yeşil alan için uygun olmayan taşlık, kayalık vb. alanlar ise kentsel dönüşüm alanları ile entegre biçimde ele alınarak yoğun kent dokusunun 

düşürülmesi için yeniden 

planlanacak.

KULELİ YİNE EĞİTİM YUVASI OLSUN

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, aralarında Kuleli’nin de bulunduğu kapatılan askeri liselerin binalarına ilişkin “Şu an değerlendirme yapılıyor. Şahsi düşüncem Kuleli’nin de deniz ve hava lisesinin de yine eğitim yuvası olarak devam etmesi” dedi.

‘ŞEHİR İÇİNDEKİ KIŞLA FETÖ’NÜN İŞİNE YARADI’

Bakan Özhaseki, şehir içindeki askeri alanların FETÖ’nün 15 Temmuz ihanetinde kolaylaştırıcı bir etkisi olduğunu söyledi: Bu hain kalkışmayı kolaylaştıran etkenlerden birisi de askeri alanların zaman içerisinde şehir merkezlerinde kalmış olması idi. Böyle bir lokasyon, Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine sızmış örgüt üyelerinin 15 Temmuz gecesi manevra kabiliyetlerinin artmasını sağladı.

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.