Metal Yapı Konut'tan 4 Yeni Proje!

Metal Yapı Konut'tan 4 Yeni Proje!

Yedi sektördeki 20 şirketiyle ekonomiye ve istihdama önemli katkı sağlayan Metal Yapı Konut 4 yeni projesini 2017 yılı içerisinde satışa çıkaracak.

A+A-

Yedi sektördeki 20 şirketiyle ekonomiye ve istihdama önemli katkı sağlayan Metal Yapı Konut, bugüne kadar 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptı. Metal Yapı Konut'ta 4 bin, Doğa Okullan'nda 11 bin kişi olmak üzere toplam 15 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, "2017'de yeni projelerimizle Metal Yapı Koııut'ta 2 bin 500 kişiyi, Doğa Okulları'nda 500 kişi istihdam edeceğiz. Hedefimiz yüzde 40 büyüme" diye konuşuyor. 

1980 yılında Ömer Saçaklıoğlu'nun emlak geliştirme alanında faaliyet göstermek üzere kurduğu Metal Yapı Konut, bugün inşaat, eğitim, akaryakıt, enerji, gıda perakende, turizm, otelcilik ve AVM işletmeciliği olmak üzere yedi sektörde 20 şirketle yoluna devam ediyor. Şirket, eğitim alanında Doğa Okulları markasıyla faaliyet gösteriyor. Koni Florya, Aqua Florya AVM, İstanbul Akvaryum, Ispartakule, Historia AVM'nin aralarında olduğu pek çok projeye imza attıklarını söyleyen Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, bugüne kadar toplam 1 milyon 343 bin metrekare inşaat alanına sahip 17 projeyi hayata geçirdiklerini belirtiyor. 

2017'de yeni projelerle yüzde 40 büyümeyi ve 2 milyar TL'lik satış rakamına ulaşman hedeflediklerini belirten Akın Karali, "Bu yıl içinde Metal Yapı Konut'ta 500 milyon TL, Doğa Okulları'na ise yaklaşık 100 milyon TL yatırım planımız var. Önümüzdeki beş yılda planladığımız projelerle arsa stoğu ile ciromuzu 2,5 milyar dolar ciroya çıkartmayı hedefliyoruz. Her yıl en az yüzde 20 büyümek istiyoruz" diyor. Akın Karali ile Metal Yapı Konut'un yeni dönem ajandasında öne çıkan başlıkları ve planlarını konuştuk. 

Öncelikle Metal Yapı Konut'tan bahsedebilir misiniz? 

Metal Yapı Konut, 1980 yılında Ömer Saçaklıoğlu tarafından emlak geliştirme alanında faaliyet göstermek üzere kuruldu. Şirketimizin çatısı altında gayrimenkul geliştirme ve inşaat, eğitim, akaryakıt, enerji, gıda perakende, turizm / otelcilik ve AVM işletmeciliği dahil olmak üzere yedi ana sektörde, 20 aktif şirket ve Saçaklı Holding faaliyet gösteriyor. 

Metal Yapı Konut olarak amacımız kaliteli yapılarımızla sektörde faaliyet göstermek ve yaptığımız yapılarda konforlu yaşam alanları sağlamak. Bu hedef doğrultusunda insan odaklı bir anlayışla, gelişen bölgelerin en değerli lokasyonlarında, doğru planlama ile yaşam kalitesinin en ince detayına kadar düşünülmüş projelerini hayata geçiriyoruz. Şirketimiz, lüks ve konforu birleştiren, doğal malzemelerin kullanıldığı mükemmel tasarımlı ve prestijli projeleri ile ön plana çıkıyor. 

2016 yılını nasıl geçirdiniz? Ne kadarlık yatırım yaptınız? 

2016 yılının ilk çeyreği terör olayları nedeniyle çok iyi geçmedi. Bu olaylar, sektörü negatif olarak etkiledi. 2016 yılının ikinci çeyreğinde ise darbe girişiminin başarısız olması ve sektörde yaşanan güç birliği, gayrimenkul sektöründe de canlılığı beraberinde getirdi. Biz de 2016 yılında en çok yatırım yapan şirketlerden biriyiz. Yaklaşık olarak 1 milyar TL değerinde yatırım yaptık. 

2017 yılında yeni projeler hayata geçirecek misiniz? 

2017 yılında özellikle uzun zamandır takip ettiğimiz Ulus projesini hayata geçireceğiz. Bu proje bizim için vizyonu son derece yüksek ve önemli bir proje. 2017 yılındaki diğer projelerimizden biri Zekeriyaköy'de, diğeri ise Göktürk'teki 50 dönüm arazimiz üzerine yapmayı planladığımız proje. Ayrıca Güneştepe projemizi de bu yıl içinde hayata geçireceğiz. 2017'de büyüme hedefimiz yüzde 40, satış hedefimiz ise 2 milyar TL. 

Rotanızda yurtdışı var mı? 

2017 yılında Ukrayna'da yatırım yapmayı düşünüyoruz. Orada kendi arazilerimiz var. Bu nedenle bu bölgeyi de yatırını planlarımız içine aldık. Ayınca Londra'da ve ABD'de okul alarak ülkemizdeki okullarımızın dil okulları ile işbirliği yapmasını amaçlıyoruz. 

Şirketlerinizle kaç kişiye istihdam sağlıyorsunuz? 

Metal Yapı Konut bünyesinde 4 bin, Doğa Okulları'nda 11 bin kişi olmak üzere toplam 15 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 

Bu yıl için istihdam planınız nedir? 

2017'de yeni başlayacak projelerimizde Metal Yapı Konut bünyesinde 2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlamayı planlıyoruz. Projelerimizin tamamı İstanbul'da oluğu için tüm istihdamımız da İstanbul'da olacak. Doğa Okulları'nda ise 2017'de 500 kişi istihdam edeceğiz. İşe alımlarımız, Metal Yapı Konut'ta inşaat-imalat yapımlarında ve beyaz yakalı bazı kadrolarda, Doğa Okulları'nda ise yönetim ve öğretmen kadrolarında olacak.

Türkiye'nin ekonomik potansiyelini nasıl değerlendiriyorsunuz, neler yapılmalı? 

Türkiye'nin çok büyük bir ekonomik potansiyeli var. Ancak 2011 sonrasında yatırımlarda gözlenen zayıflık devam ediyor. Dönem dönem canlanmalar olsa da bunlar ağırlıklı olarak inşaat sektöründeki yatırımlardan kaynaklanıyor. Ülkemizde yapısal bir problem söz konusu. Devletin üretime dayalı yeni bir yapılanma programı oluşturması gerekiyor. Ekonomide yapısal reformlara hız verilmesi, özellikle işgücü üzerindeki yükleri azaltıcı adımlar atılması, eğitim reformu, vergi reformu ve yatırım ortamını iyileştirici düzenlemelere hız verilmesi oldukça önemli. Bu reformlar ekonomideki büyümeyi olumlu etkilerken potansiyel büyümeyi de uzun vadede yukarı çekecek. 

Türkiye'nin büyüme hedeflerine ulaşabilmesi için iş dünyasına ne gibi görevler düşüyor? İstihdam seferberliğinin ekonomiye ve büyümeye nasıl etkileri olacak? 

Büyüme hedeflerine ulaşılabilmesi, ekonomik kalkınmanın gerçekleşebilmesi ve yatırım için siyasi istikrar ve güven ortamı çok önemli. İş dünyasının güven dolu bir ortamda yatırımları hız kazanacak. Biz de bu istikrar sayesinde risk alıp girişimcilik ruhumuzu geliştiriyoruz. istikrarlı ekonomi sayesinde büyüme planlarımızı güvende hissedip ülkemiz adına yatırım yapıp katkıda bulunmak istiyoruz. Büyüme rakamlarının açıklanmasıyla birlikte istihdam seferberliğinin de etkisini göstermeye başladığını görüyoruz. 2017 yılının başından bu yana 407 bin yeni istihdam sağlanmış. Bu durum üretimin artmasına ve dolayısıyla da ekonomik büyümeye olanak tanıyor. 

Metal Yapı Konut olarak ekonomiyi desteklemek için neler yapıyorsunuz? 

Türkiye'nin 2023 hedeflerinde, 'dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak' var. Ülkemiz, Cumhuriyetin 100'üncü yılında bu hedeflere ulaşmak için yeterli potansiyele sahip. 15 Temmuz hepimiz için önemli bir kilometre taşı ve ülkemiz bu süreçten daha da güçlenerek çıktı. Biz 15 Temmuz sonrasında 1 milyar TL'lik yaürım yaptık. Bunlardan bir tanesi de Doğa Okulları oldu. Bunun yanında arsalar aldık ve inşaatlara başlıyoruz. Okul ve inşaatlarımızı büyüterek ek istihdam ve ekonomik katkı yaratma)! amaçlıyoruz. Bu yıl için hedefimiz yüzde 40 büyümek. Bir yandan yeni projelerimize devam ederken bir yandan da var olan projelerimizin şehre değer katması için  çalışmalarımız hızla sürüyor. Ülkemize güveniyoruz. Yapacağımız başarılı projelerle yabancı yatırımcı çekip ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. 

Gayrimenkul sektörünün geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Gayrimenkul sektörünün önü çok açık ve parlak bir geleceği var. Doğru lokasyonda, iyi planlanmış mimari, doğru bir yaşam planlaması ile proje sergilemeniz, aynı zamanda projenizin yatırımının ve geri dönüşünün kuvvetli olduğunu, proje yönetimin iyi yapılacağını insanlara hissettirmeniz gerekiyor. Böylelikle sektör çok daha hızlı bir büyüme ivmesi kazanacak.

"Projelerimizin içine 'yaşam ve kalite' katıyoruz" 

"Metal Yapı Konut'un özellikle proje geliştirme konusunda, insanların ihtiyacını görüp o ihtiyacı üretme çabası ve konforlu yaşam alanları yaratması, başarıya ulaşmasında önemli rol oynadı. Bunun için de belirli bir vizyon gerekiyor. Şirketimiz bu vizyonla projenin ilk aşamasından son aşamasına kadar kaliteyi yöneterek insanlara konforlu yaşam alanları sağladı. Bu farklılıklarımız da bizi başarıya taşıdı. Projelerimizde yaşamı hissedeceğiniz, prestijli yaşam alanları yaratmayı hedefliyoruz. Metal Yapı Konut'u özel kılan, taş, toprak, tuğla ve betondan öteye geçerek yapılan projelerde işin içine 'yaşam' katmasıdır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.