Milas'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yapılacak

Milas'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yapılacak

Muğla'nın Milas ilçesine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşa edilecek. 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Tarık Çubukcuoğlu, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

5. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu, Başhekim Yardımcısı Diş Hekimi Mehmet Yılmaz, Milas Sağlık Müdürü Dr. M. Ergun Kırova, Hastane Müdürü Fatih Şenel, Hastane Müdür Yardımcısı Arif Mazı ve Doku İnşaat Şantiye Şefi Vehbi Bilir, Sodra Dağı eteklerinde yapımına başlanılan Yeni Devlet Hastanesi inşaat alanında gazetecilerle bir araya geldi. 

Başhekimi Tarık Çubukcuoğlu, Muğla'nın Milas ilçesine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kazandırılacağını açıkladı. Merkez için yerin hala belirlenemediğini söyleyen Çubukcuoğlu, yeni hastanenin nitelikli bir hastane olduğunu söyledi.

Çubukcuoğlu, konu ile ilgili olarak "İhale ediliş şekliyle 150 yataklı Yeni Milas Devlet Hastanesi işi olarak görülüyor. Proje üzerinde 207 tane yatak bulunuyor. Bunun içinde yoğun bakım, mahkum yatakları, enfeksiyon özellikli gibi yataklar var. Ancak sadece yatak sayısı bakımından hastaneyi değerlendirdiğimiz zaman yanılgıya düşeriz. 1998 yılında hizmete açılan ve şuan kullanmakta olduğumuz 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi binası, ilk etapta 75 yataklı bir hastanedir. Zamanla nüfus artışı ve taleple birlikte sağlık idarecileri ihtiyaca cevap verebilmek adına eklemeler yapmışlar. Bugün diyalizin olduğu binanın tamamı sonradan eklenmiş. Yine acil servis, patoloji binaları sonradan yapılmış ve kapasite arttırılmış. Bulunduğumuz hastanenin 14 bin metrekare kapalı alanı var. Eklemeleri çıktığımızda 7 bin metrekarelere düşüyor. Yapımı planlanan yeni devlet hastanemizin ise şuan 33 bin metrekare kapalı alanı var. Yani hastane ölçeğinde yatak sayısı üzerinden baktığımızda 150 yataklı bir hastanemiz var ve şuan yine projede ilk olarak 150 yataklı bir hastane yapıyoruz. Ancak yatak sayısı üzerinden bir değerlendirme yapmamız doğru olmaz. Çünkü yeni devlet hastanemizdeki yataklar, odalar daha geniş ve tuvaleti banyosu olan odalar. Kullanım olarak daha iyi bir hizmet verebilecek özelliklere sahip. Aynı kapasite artışına gidilirse; bu hastane 207 yatak değil 600 yataklı bir hastane halini alır. Bir ilçe devlet hastanesi olarak bakanlığın bize biçtiği rolü, bu yeni devlet hastanesi ile daha iyi bir şekilde yerine getirebileceğiz. Milas'ın nüfus artışını da göz önünde bulundurursak, yeni hastanemiz vatandaşlara uzun yıllar hizmet verebilecek'' açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.