Mimar Tamay'dan Bilim, Kültür ve Eğitim Kampüsü Projesi

Mimar Tamay'dan Bilim, Kültür ve Eğitim Kampüsü Projesi

İzmirli mimar Erkut Tamay Uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Bilim, Kültür ve Eğitim Kampüsü Projesi’ni kamuoyuna açıkladı. Tamay, “Eğitime can suyu olacak bu projemi bedelsiz vermeye hazırım” dedi.

A+A-

Mimar Tamay, yaptığı açıklamada konferans salonlarından kütüphaneye, bilim müzesinden iş-eğitim atölyelerine, kafeteryalardan dinlenme alanlarına kadar tüm ayrıntıları içerisinde bulunduran ‘Bilim, Kültür ve Eğitim Kampüsü Projesi’nin kentlerde hayata geçirilmesi durumunda Türkiye’nin eğitim alanındaki en saygın projelerinden biri olacağını ve çağdaş nesiller yetiştirilmesine büyük katkılar sunacağını söyledi.

Eğitime Katkı Amaçlı Özel Çalışma

Hazırladığı projelerle kamuoyunun yakından tanıdığı genç mimar Erkut Tamay, son projesini eğitim alanında hazırladı. Eğitsel anlamda bilimi, kültürü, sanatı bir bütünlük içerisinde buluşturacak olan özel çalışmasını masaya yatarın Mimar Tamay’ın,  projesinin içerisinde yok yok. Projenin detaylarını paylaşan Tamay, “Projemiz 1’i ana bina olmak üzere toplam 6 bloktan oluşuyor. Ana binada bilim müzesi. Diğer binalarda da kütüphane, çok amaçlı salonlar, kafeterya, idari bina ve teknik birimler ile eğitim-iş atölyelerinin bulunduğu tek katlı binalar ve sosyal donatı alanları yer alacak” dedi.

“Bu Proje Türkiye’nin Geleceğine Işık Tutacak Bir Projedir”

Son dönemde kamuoyu ile paylaştığı dev projelerle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Mimar Erkut Tamay, son hazırladığı projeyi açıklarken “Bu proje hayata geçirildiğinde tam anlamıyla eğitime renk, her yaştan öğrencilerimize güç katacak. Öğrenci kardeşlerimiz bu kampüslere gittiğinde Matematik alanından Fizik çalışmalarına, Kimya deneylerinden Biyoloji’nin tüm ayrıntılarına kadar her tür bilim dalıyla buluşacak ve burada aldığı eğitimle hayatı yeniden keşfederek, kariyer hedeflerinin daha güçlü olmasını sağlayacak. Bu nedenle bu proje Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak bir eğitim projesidir” dedi.

Projede Yok Yok

Mimar Tamay, “Gerçek anlamda eğitimde fırsat eşitliğini savunan biri olarak ülkemizin her noktasındaki öğrenci kardeşlerimin bilimle, ilimle, fenle buluşmasını istiyorum. Büyük önderimiz Atatürk’ün bizlere ulaşmamız gereken hedef olarak gösterdiği ''muasır medeniyetler'' ilkesinden yola çıkarak öğrenci kardeşlerimizin kendilerini özel hissedip, eğitimlerine devam edeceği ve içerisinde kütüphanesi, konferans salonu (çok amaçlı salon), bilim müzesi, kafeteryası, iş atölyeleri ve idari binası olan eğitim kampüsü projesi oluşturdum. Çok masrafı olmayan, ancak çok büyük faydası olan bir projeyle Cumhuriyetimiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişmiş ülkelerdeki yaşıtlarıyla fırsat eşitliği temelinde rekabet edebilmelerine büyük olanak sağlanacaktır” ifadelerini kaydetti.

İlköğretimden Üniversiteye Kadar Her Yaşa Hitap Eden Proje

Bilim, Kültür ve Eğitim Kampüsü Projesi hakkında bilgi veren Erkut Tamay, “Gençlerimiz burada çok amaçlı salonlara, iş ve eğitim atölyelerine, tam donanımlı kütüphaneye, kapalı ve açık dinlenme alanlarına ve kafeterya gibi imkânlara kavuşacaklar. Burası tamamıyla eğitime ışık olacak, can suyu verecek bir yerleşke olacak. İlköğretimden üniversiteye kadar her yaş grubundaki öğrencilerin gerek tekil gerekse toplu gruplar halinde faydalanabileceği bu kampüsler çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak bilime, ilime, sanata, kültüre yönlendirecek ve onların hayatı yeniden keşfetmelerini sağlayacak bir ortamlar olacaktır. Ülkemizin eğitim alanındaki önemli eksiklerini gidereceğine inandığım bu projemi bedelsiz vermeye hazırım. Yeter ki uygulansın, yeter ki gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği aydınlatılsın” diye konuştu.

PROJEDE NELER VAR?

6.000 m2’lik bir arazi üzerinde 700 m2’si Kütüphane, 1200 m2’si Konferans Salonu (çok amaçlı salon), 2200 m2’si 2 katlı Bilim Müzesi, 250 m2’si Kafeterya, 375 m2’si İdari Bina ve 300 m2’si İş-Eğitim Atölyeleri olarak toplamda 5025 m2 kapalı alan olarak planlanmıştır.

MİMAR ERKUT TAMAY KİMDİR?

1973 yılında İzmir'de doğdu. İzmir’de tamamladığı ilk, orta, lise eğitiminin ardından Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü Rektörlük Şeref Listesi'ne girmeye hak kazanarak, onur derecesi ile bölüm birincisi olup mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Mimarlar Odası İzmir Şubesi’ne kayıt olarak mesleki kariyerine ilk adımı attı. 2002 yılında Mimarlar Odası Kent ve Çevre Komisyonu'nda görev aldı. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP'den Buca Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. Belediye Meclisi'nde İmar Komisyon Başkanlığı, Hukuk ve Denetim komisyonları üyeliklerini başarı ile yürüttü. Halen babası Ayhan Tamay’ın kurucusu olduğu 42 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Alınteri Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Şirketi'nde Proje Sorumlusu (Mimar) ve Şirket Müdürü olarak görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Erkut Tamay, yeni nesil mimarlığın en önemli temsilcilerinden biridir.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.