Monoray Projesi İptal!

Monoray Projesi İptal!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘İzmir Banliyö ESBAŞ İstasyonu-Gaziemir Yeni Fuar Alanı Monoray Hattı’ projesinde maliyetin çok yüksek çıkmasından dolayı proje rafa kaldırıldı. Fuar İzmir'e ulaşım için başka formüller geliştirilecek.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu 3 radyonun ortak yayınında yaptığı açıklamada Monoray projesinin iptal edildiğini ifade etti. 

Kocaoğlu konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi, "Narlıdere metrosunda ihale aşamasındayız. Yapım çalışmalara bu sene başlayacağız. Selçuk’ta 36 km.’lik İZBAN bitti; Devlet Demir Yolları’nın birkaç eksiği kaldı. Onlar da tamamlanınca o hat çalışmaya başlayacak. 2000 yılında 11 kilometre hat üzerinde 10 istasyonla hizmet veren İzmir'deki raylı sistem, bugün 12 kat büyüyerek 130 kilometrede çalışıyor. İzmir Metro ve İZBAN’ın yeni uzatma projeleri ve tramvay yatırımları ile İzmir’deki raylı sistem ağı bu yıl içinde 180 kilometreye ulaşacak. Monorayın fizibilitesini yaptık. Taşıyacağı yolcu sayısına ve maliyetine baktık. Bizim düşüncelerimizden çok daha pahalı çıktı ve istediğimiz gibi rantabl olmayacak. O nedenle projeyi durdurduk. Fuar İzmir ulaşımı için başka formüller arıyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.