Mudanya'da Kentsel SİT Alanları Korunacak!

Mudanya'da Kentsel SİT Alanları Korunacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen Mudanya 1/1000 ölçekli Kentsel SİT Alanı B Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu'na ilişkin İmar Komisyonu çalışmalarım tamamladı.

A+A-

Yıllardır yılan hikayesine dönen Mudanya 1/1000 ölçekli Kentsel SİT Alanı B Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu'na ilişkin İmar Komisyonu çalışmalarım tamamladı. Komisyondan meclise sevk edilen ve yeni yılın ilk toplantısında görüşülen gündem maddesiyle, yaklaşık 30 hektarlık alanı kapsayan revizyon oybirliğiyle kabul edildi. 

Mudanya Belediye Başkam Hayri Türkyılmaz, söz konusu çalışmanın kentsel SİT alanlarının bulunduğu önemli bölgelerde gerçekleştirildiğini ifade ederek, planın bütünlüğüne bakıldığında da Mudanya'nın sakin şehir konusunda ilk adımı atmış olduğunu söyledi. Hasanbey ve Ömerbey mahallelerinin bir kısmıyla özellikle Giritli Mahallesi olarak bilinen Halitpaşa'da çalışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Türkyılmaz, bu çalışmalarda söz konusu SİT alanlarının bulunduğu bölgeleri yaşam alanına dönüştüreceklerini ifade etti. Trafik projesinin de onaylanmasıyla birlikte Halitpaşa ve Mustafa Kemal Paşa caddelerinin trafiğe kapatılacağını belirten Türkyılmaz, "Hedefimizde daha sonra, Giritli Mahallesi ve alt yollarının yayalaştırılmasıyla birlikte yavaş şehir yolunda önemli adımlar atılmış olacaktır. Bugün çok önemli bir karan aldık. Mudanya turizminin gelişmesine de katkı sağlayacak planlar yaklaşık 30 hektarlık alanı kapsıyor. İlçemize hayırlı olmasını diliyor, tüm meclis üyelerimize ve komisyon üyelerimize gösterdikleri gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.