Mustafa Dündar: Hedefimiz Tüm Osmangazi'de Kentsel Dönüşüm Yapmak!

Mustafa Dündar: Hedefimiz Tüm Osmangazi'de Kentsel Dönüşüm Yapmak!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi bölgesinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

A+A-

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlığında Osmangazi Belediye Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı düzenlendi. 

Belediye meclis üyelerine yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Dündar hedeflerinin tüm Osmangazi'de kentsel dönüşüm yapmak olduğunu söyledi. 

5 bölgede aktif çalışmalarının devam ettiklerini belirten Dündar, Altıparmak ve Çarşamba bölgesinde ise yakın vadede kentsel dönüşüm yapmayı planlamadıklarını dile getirdi.

Başkan Dündar, “Şuan için bu bölgeler dışında herhangi bir kentsel dönüşüm çalışması yürütmüyoruz. Altıparmak ve Çarşamba bölgesinde kısa vadede kentsel dönüşüm konusunda bir çalışmamız yok. Biz ciddi maliyetler ile şuan önemli kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiriyoruz. Kamulaştırma maliyetleri neredeyse proje bedelleri kadar maliyetli oluyor. Bu bölge için özel sektörün elini taşın altına koyması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilen emsal artışı ile birlikte özel sektörün Altıparmak ve Çarşamba bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapması uygun olur” dedi.

“HİSARİÇİ’NDE TARİHİ KİMLİK ORTAYA ÇIKIYOR”

Hisar İçi Kentsel Yenileme Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Dündar, “Hisar bölgesi şuanda bizim özenle çalışmalar yürüttüğümüz bir bölge. Hisar SİT bölgesi ve Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun karar verdiği bir bölge. Kurulun onay verdiği şekilde restorasyon ve cephe sağlıklaştırma çalışmaları yürüterek bölgeyi ayağa kaldırıyoruz. Çalışmalara başlamadan önce Hisar içerisinde yer alan sokakları gezerek bölge halkı ile bir araya geldik. Vatandaşlarımıza yürütülecek çalışmaları tüm detaylarıyla anlattık. Bölge sakinlerinin düşüncelerini aldık. Vatandaşlarımızın önerileri, çerçevesinde hazırladığımız Hisar İçi Kentsel Yenileme projesinin ilk etabı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi’ni ihaleye çıkıyoruz. Burada zemin kaplama ve cephe  sağlıklaştırma çalışmaları yürüteceğiz. Tescilli eserleri restore ediyoruz. Tarihi kimlik ortaya çıkmış olacak. Bu cadde ile birlikte çalışmaları diğer caddelere de taşıyacağız. Bunlar uzun soluklu işler. Özel sektöründe bölgede çalışmaları var. Hisar Arkeopark Projesi ile de bölgede kazı çalışmalarını da sürdürüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.