Mustafa Karslıoğlu: Yeni İmar Kanunu Sıkıntı Yaratır!

Mustafa Karslıoğlu: Yeni İmar Kanunu Sıkıntı Yaratır!

Adana Kamu Müteahhitleri Başkanı Mustafa Karslıoğlu; Yeni İmar Kanunu'nun sektörde sıkıntılar yaratabileceğini açıkladı.

A+A-

Adana Kamu Müteahhitleri Başkanı Mustafa Karslıoğlu gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Konuya binaen tespitleri de ortaya koyan Karslıoğlu "İnşaat Sektörünün Referandum duraklama sürecine girdiğini hemen sonrasında ise ara boşluğu gidermek için şu an hızla hareketlendiğini" açıkladı.

Karslıoğlu, "Yeni İmar Kanunuyla 30 Haziran'dan sonra dublekslerin ve bina çıkma paylarının yasaklanacağını söyledi. Karslıoğlu, mevcut yönetmeliğin ertelenmediği veya düzeltilmediği takdirde, bu alanlardan elde edilen mevcut kazanımların sıkıntıya gireceğini, bunun da kentsel dönüşümü ciddi manada sekteye uğratacağım" söyledi. 

30 Haziran'dan sonra mevcut  yönetmeliğin ertelenmediği takdirde dublekslerden ve çıkmalardan oluşan hakların ortadan kalkacağını kaydeden Karslıoğlu, dublekslerde kullanılan metrekarelerin, inşaatın ana metrekaresinden gideceğinden dolayı inşaat alanının küçüleceğini söyledi. Karslıoğlu, Adana Kamu Müteahhitleri olarak; mevcut sistemde ortak alanları çok abartılı kullanarak bu konuyu suistimal edenlerin yeni imar mevzuatıyla sınırlarının çizilmesine katıldıklarını, fakat bunu yaparken kentsel dönüşümü ve küçük orta ölçekli yapıların kazanımlarını engellememek gerektiğini ifade etti. Mustafa Karslıoğlu, mevcut durumun daha çok plan notlarından ve ortak alanları abartılı kullanılarak elde edilen alanlardan kazanımın sağlanması ve daha sonra da özel  mülkler katılarak suistimalden kaynaklandığını buna izni veren Belediyelerin bu konuda açık, net yasalarla sınırlandı İmaları gerektiğini, bu tür suistimallere kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini, bu duruma kendilerinin de karşı olduğunu net olarak açıkladı. 

İnşaat sezonun açıldığı tam bu sıralarda inşaat sektörünün Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın istihdamdaki seferberlik çağrısına uyarak çalıştıklarını belirten AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, yeni yönetmeliğe geçişin bu süreci baltalayacağını söyledi. Yeni imar yasasına karşı olmadıklarını, söz konusu taleplerin yeni imar yasası içinde düzeltilerek uygulanabileceğini, bu da mümkün olmaz ise; bu tür geçişlerin yılsonu  itibariyle, sektörün durağan olduğu kış aylarında yapılması gerektiğini dile getiren Karslıoğlu, "Bu noktada, sektörün, ülkemizin, kentsel dönüşümün ve istihdamın hızının kesilmemesi için bu talebimizin Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki' den bu konuyu tekrar gözden geçirmesi ve yeniden düzenlemesi, yetişmiyorsa da en azından son bir kez 2017 yılsonuna kadar uzatılmasını talep ediyoruz" açıklamalarında bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.