Müteahhitlere İş Güvenliği Semineri

Müteahhitlere İş Güvenliği Semineri

Gaziemir Müteahhit ve İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde, Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) üyeleri ve SGK Müfettişlerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Türkiye’nin iş kazaları konusunda dünyada 3’üncü Avrupa’da ise birinci sırad

A+A-

Toplantıda konuşan İş Baş Müfettişi ve İş Teftiş İzmir Grubu Başkan Yardımcısı Ertan Gül, önümüzdeki 3 ay boyunca 100’ü aşkın yapı firmasını yerinde denetleyeceklerini söyledi.

İş güvenliğinin bir kültür olduğunu, devlet, işveren ve çalışanları kapsadığını kaydeden Gül, özellikle işveren firmaların hayat kaybını önlemek adına bu kültürü benimsemesinin yaşamsal önem taşıdığını vurguladı.

Gerçekleştirdikleri toplantıyla bilgilendirme ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Ertan Gül, “Şantiye alanlarında kayıp ve kazaları en aza indirmek için yapılması gerekenleri anlatmayı hedefledik. Bizim amacımız işleri durdurmak değil, tam tersine işlerin daha doğru bir şekilde yapılmasını sağlamaktır. İşverenler, iş güvenliği konusuna özel önem vermeliler. Gerekli tedbir uygulama ve kontrolü de kendi içlerinde sağlamalılar. Çünkü yaşanacak olumsuz bir durum veya kazanın tüm sorumluluğu işverene aittir. Bu bilinci hızla yaygınlaştırmalıyız” diye konuştu.

İŞ GÜVENLİĞİ HAYAT KURTARIR

İş Başmüfettişi ve İnşaat Mühendisi Hakan Erdemgil de, katılımcılara iş güvenliği ve alınması gereken önlemler hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

İnşaat alanlarının kazaya sebebiyet verebilecek ortamlar olduğunun altını çizen Erdemgil, “Her şeyden önce bir iş sağlığı güvenliği organizasyonu kurulmalı ve risk analizi yapılmalı. Yüksekte çalışan işçiler için kenar koruma sistemleri, emniyet kemerleri, güvenlik ağları kurulmalı. Kişisel koruyucu donanımlar mutlaka kullanılmalı. Yangınların önüne geçmek için yanıcı maddeler koruma altına alınmalı, yangın söndürücüler güncel olmalı, acil durum düzenlemeleri ve yönlendirmeleri sağlanmalı. Elektrik ve topraklama tesisatı kontrol edilmeli. Unutmamak gerekir ki; önlemek, ödemekten çok daha ucuzdur” bilgisini verdi.

MÜTEAHHİTLERDEN KURUMSALLAŞMA ÇAĞRISI

Toplantının önemine dikkat çeken MÜFED Başkanı Necip Nasır ise, federasyon olarak iş güvenliği kapsamındaki yeni gelişmeler hakkında bilgi almak için toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

İş güvenliği konusunda daha kurumsal bir yaklaşımla çözümler üretmek istediklerini kaydeden Nasır, “Müteahhitler olarak iş güvenliğinin öneminin farkındayız. Bu konuda alınacak etkin önlemlerle mal ve can kayıplarının önüne geçilebilecektir. Müteahhitlik mesleğinin tanımının yapılması ve meslektaşlarımızın hak ve çıkarlarının gözetilmesi noktasında federasyon ve konfederasyon olarak etkin bir çalışma yürütüyoruz. Bu konudaki yasa tasarısının meclis gündemine kadar gelmesini sağlayarak önemli bir mesafe kat ettik. Düzenlenen bilgilendirme toplantısı, sektörümüz adına son derece faydalı ve verimli geçti” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.