Narlıdere Metrosu İçin 814 Milyon Lira Kredi Kullanılacak!

Narlıdere Metrosu İçin 814 Milyon Lira Kredi Kullanılacak!

Evka 3 - Fahrettin Altay arası 21.7 kilometrelik metro hattı için bugüne kadar 3 milyar lira harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Narlıdere Metrosu için 841 milyon liralık kredi kullanacak.

A+A-

İzmir metrosu büyüyor... Fahrettin Altay - Narlıdere İstihkam metrosunun başbakan Binali Yıldırım tarafından 2017 yatırım planı içerisine alınmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi finansman arayışına çıkıyor. Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi için ihtiyaç duyulan 841 milyon 873 liralık kredi için yerli ve yabancı finans kuruluşlarından kredi kullanılacak. Krediler 2017-2018-2019 yıllarına yayılacak.  İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, 13 mart tarihinde geçekleşecek ocak ayı meclis toplantısında yerli ve yabancı kuruluşlardan kredi kullanabilmek için meclisten yetki isteyecek.

Kocaoğlu meclisten onay alması durumunda; kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilme konularında tam yetki sahibi olacak.

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.