Necip Nasır'dan Büyükşehir'e 'Ege Mahallesi' Çağrısı

Necip Nasır'dan Büyükşehir'e 'Ege Mahallesi' Çağrısı

Mütahhitler Federasyonu başkanı Necip Nasır 3 kez ihaleye çıkan ancak kimsenin ilgi göstermediği Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulundu. Necip Nasır, “Müteahhitlere para kazanabilecekleri oranda tekl

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak’ta bulunan Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanda yapmak istediği kentsel dönüşüm için yeniden ihale kararı alındı.

Yoğunlukla Roman vatandaşların yaşadığı bölgede gerçekleşecek projeye 3’üncü seferde de talip çıkmaması sonrasında bir kez daha yapım ihalesine gidilme yolu seçildi.

1’inci Etap kentsel dönüşüm çalışması için bölgede yaşayan vatandaşlarla yüzde 100 uzlaşı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere’de gerçekleşen yerinde dönüşüme benzer bir sorunla karşı karşıya kaldı.

NASIR’DAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖNERİ

Projeye talip çıkmaması süreçte tıkanıklık yaratırken Türkiye Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nasır İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne öneride bulundu ve “İhale şartlarının müteahhitler için kar edilebilir bir oranda olması lazım. Bir yatırım yapılacak. Orada müteahhitlere para kazanabilecekleri oranda teklifler verilmesi çok daha uygun olur. O zaman rekabet oluşturur” dedi.

ORANLARIN KAR EDİLEBİLİR NİTELİKTE OLMASI ÇOK ÖNEMLİ

Projenin gerçekleşeceği bölgenin stratejik önemi hakkında konuşan Nasır, “Bölge aslında geleceğe yönelik uygun bir bölge… Ama tabi kısa vadede müteahhit yaptığı yatırımı satmaya yönelik hareket eder. Onun da etkisi vardır. Ama oradaki oranların kar edilebilir nitelikte olması çok önemli. Başlıca etken budur. Orada bir düzenlemeye gidilebilir. Uzundere’de de rakamlar yüksekti, bir şekilde sorun çözüldü” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mehmet İşler - Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.