Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Mağdurlarına İyi Haber

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm Mağdurlarına İyi Haber

Niğde e Efendibey Kentsel Dönüşüm projesinde mağdur olan hak sahiplerinin sorunu çözüldü. Ankara'da TOKİ başkanı ile görüşen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan sorunu çözdüklerini ve TOKİ arasında yapılan protokolde dile getirilen 850 TL metrekare birim

A+A-

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Efendibey Kentsel Dönüşüm Alanında devam ettiği Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, hak sahiplerinin 6 yıl önce gerçekleştirilen sözleşmeden daha fazla miktarda borçlanmaya maruz kaldıklarını iddia etmesi üzerine Ankara’ya gitti ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüştü. TOKİ’nin Niğde’de devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi’nden sorumlu yetkililerin de katıldığı istişare ve değerlendirme toplantısında, Niğdeli hak sahipleri lehine karar alındı.

TOKİ Başkanlığındaki istişare ve değerlendirme toplantısının detayları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan şu açıklamaları yaptı: “Vatandaşlarımızın talebini TOKİ Başkanlığına ilettik. TOKİ Başkanımızla yaptığımız görüşme akabinde Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde vatandaşla TOKİ arasında yapılan protokolde dile getirilen 850 TL metrekare birim fiyatına yeniden uyarlanarak çekilmesi için talimat verildi” 

Başkan Akdoğan, “ Niğde Belediyesi olarak hangi vatandaşın kaç metre yeri var, ne kadar borcu var bunların listelerini tanzim edip önümüzdeki günlerde TOKİ’ye teslim edeceğiz. TOKİ, Pazartesi yada en geç Salı gününe yeni uyarlanmış 850 TL üzerinden yapılmış hesap cetvelini Halkbankası’na  gönderecek. Halkbankası da vatandaşı 850 TL’den TOKİ adına borçlandırmış olacak’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.