Nihat Zeybekçi 'Emlak Vergisi Muafiyeti' Sorusunu Yanıtladı!

Nihat Zeybekçi 'Emlak Vergisi Muafiyeti' Sorusunu Yanıtladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın emlak vergisi muafiyet uygulamaları hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

A+A-

CHP  İzmir  Milletvekili Musa Çam, mecliste Serbest bölgelerde uygulanan emlak vergisi muafiyet sorununa istinaden düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Çam'ın sorusunu şu şekilde yanıtladı: "Çam'ın sormuş olduğu İzmir ESBAŞ Serbest Bölgesi, Türkiye'de bizim şu anda en başarılı olan serbest bölgelerimizden bir tanesidir; yaklaşık olarak 20 binin üzerinde çalışanının olduğu ve tek başına 8 milyar doların üzerinde cirosu olan bir serbest bölgemizdir. 

Emlak vergisi ve diğer vergilerle ilgili muafiyetlerde bir şey ya vardır ya yoktur. Bir serbest bölgede siz oradaki tüm faaliyetleri gelir vergisi ve kurumlar vergisinden muaf tuttuysanız eğer diğer vergilerle ilgili de bu çalışma yapılmalı. Yani, emlak vergisi gibi tamamen o şeydeki vergi muafiyetlerine de yerel yönetimler de o konuda katkı vermelidir çünkü emlak vergisi biliyorsunuz ki yerel yönetimlerin bir geliridir.

Biraz önceki diğer bir arkadaşımız da "Oradaki çalışan firmalar, gelir elde eden firmalar, ihracat yapan firmalar her türlü vergiden muaf iken oradaki çalışan işçiler gelir vergisine tabidir." dedi; doğru bir tespittir. Önceki Serbest Bölgeler Kanunu'nda olmasına rağmen Maliyenin sanki biraz daha detaylı bir açıklama istemesi kanunda bir düzenleme istemesiyle ilgili bir durumdur o. İnşallah, bu kanun bittiğinde, Meclisimizin takdirinden geçtiğinde düzeltilmiş bir şekilde bunun da geçtiğini göreceğiz.

Diğer soruları da, sayın milletvekillerimizin sorularını da mutlaka cevaplandıracağım."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.