Niyazi Gültekin Kimdir?

Niyazi Gültekin Kimdir?

Niyazi Gültekin kimdir? Niyazi Gültekin nerelidir? Niyazi Gültekin biyografisi? İşte Niyazi Gültekin'im hayat hikayesi...

A+A-

Niyazi Gültekin 1971 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğdu. İlköğretimini Siverek Gazipaşa İlkokulu’nda tamamladıktan sonra yaşlı olan babasına işlerinde yardımcı olmak amacıyla okul öğrenimine son verdi. 1983 yılında henüz 12 yaşındayken abisi Ali Gültekin ile birlikte babasının briket imalathanesinde ve çiftçilik işlerinde çalışmaya başladı. Babasının yaşı çok ilerlediği için çalışma hayatına girdikten kısa süre sonra imalathanenin tüm sorumluluğunu abisi ile birlikte üstlendi.

Niyazi Gültekin 12 yaşındayken başlayan iş hayatının ilk yıllarını şu şekilde anlatıyor, “İlkokulu bitirdikten sonra babamın yanında çalışmak zorunda kaldım. O zamanlar abim Ali Gültekin de liseyi bitirmişti. Beraber tüm işleri üstlendik. Briket imalathanemiz vardı. Ucuz maliyetli bir yapı malzemesi olan briket fazla talep gördüğünden iş yükümüz çok fazlaydı. O zamanki kilomu hiç unutmuyorum;  48 kiloydum ve 50-60 kiloluk çimento, kum torbalarını yüklüyordum. Bir at arabam vardı. O at arabasıyla kum, çimento, briket gibi inşaat malzemelerini taşıyordum. İlerleyen yıllarda birikimimizle bir kamyon aldık. Kamyon şoförü aracın sürekli arıza yapmasına sebep oluyordu. Sürmeyi öğrendikten sonra 16 yaşında kamyonun direksiyonuna ben geçtim. Hatta ehliyetim olmadığı için yolda trafik polisi gördüğümde polise varmadan sağa yanaşıp kaportayı açıp arıza yapmış süsü veriyordum. Polis gittikten sonra yoluma devam ediyordum. Kamyonu tek başıma yükleyip tek başıma boşaltıyordum. 3 kişinin yapabileceği işi tek başıma yapıyordum. İşlerimizi biraz büyüttükten sonra ikinci kamyonumuzu aldık. İmalathanemizi de büyüttük. Taş kırma makinesi, harç makinesi ve benzeri makineler aldık. Üretim kapasitemizi 3 kat artırdık. İmalathanemizde mevsime göre 6 ile 10 arasında kişi çalışıyordu.”

İZMİR SERÜVENİ

Niyazi Gültekin’in İzmir ile ilk tanışması 1988 yılında gerçekleşiyor. 1988’de Siverek’teki briket imalathanesi işini devam ettiren Gültekin bir yandan da İzmir’e yatırım yapmaya başladı. İlk başlarda İzmir’de ev alıp satan, daha sonra arsa alıp kat karşılığı müteahhite vermeye başlayan Gültekin 1992 yılında Urfa’daki birikimini toplayarak ailesiyle birlikte İzmir’e yerleşti. İzmir’de evlenen Niyazi Gültekin 3 çocuk babasıdır. İlk olarak Soğukkuyu’da kirada yaşamaya başlayan Gültekin ailesi İzmir’deki diğer akrabaları gibi müteahhitlik sektörüne giriş yaptı. 7 dairelik ilk projesini akrabalarıyla ortak olarak Soğukkuyu’da yaptı. 1994 yılında kendi yaptığı eve yerleşti.

İnşaata ilk 1992 yılında başlayan Ali Gültekin, Niyazi Gültekin ve Osman Gültekin ‘Gültekin Kardeşler’ adı altında 15 yıl boyunca müteahhitlik faaliyetlerini sürdürdü. 2007 yılında kurumsallaşmaya giden Gültekin Kardeşler, 3 kardeşin baş harflerinden meydana gelen ONAG Yapı Limited Şirketi’ni kurdu. İzmir’in çeşitli bölgelerinde yüzlerce konut İnşa eden ONAG Yapı, İzmir’in sayılı inşaat firmalarından biri haline geldi.

Niyazi Gültekin inşaat sektöründe 25 yıl boyunca karşılaştığı sıkıntıları şu şekilde anlatıyor, “İnşaata başladığımız dönemde güven kazanmak zordu. Tanıtım ve reklam yapmak bugünkü gibi kolay değildi. Yaptığınız bir projeyi tanıtmak çok zordu. Biz kalitemizden hiç ödün vermediğimiz ve tüm işlerimizi eksiksiz yaptığımız için yıllar içerisinde daha çok tanındık. Bu kalitemiz kulaktan kulağa yayıldı. Bugün reklamcılık sektörü bu kadar büyümesine rağmen bizden konut alan müşterimizin büyük çoğunluğu yakın çevresinin önerisiyle bize ulaşıyor. Bu güvenilirliğimizin en büyük göstergesi. 3 tane çok büyük kriz atlattık. Tansu Çiller krizi, anayasa kitapçığı fırlatma krizi ve Ecevit döneminde yaşanan kriz. Bu krizler sektörümüzü çok etkiledi. Birçok tedarikçi firma ve müteahhit arkadaşımız battı. Biz işlerimizi öz sermaye ile yürüttüğümüz için batmadık ama çok sarsıldık. Sıfırları tükettiğimiz zamanlar oldu. Elimizdeki bozuk paraları tutalım yarın öbür gün ekmek alırız dediğimiz zamanlarımız oldu.”

SİVİL TOPLUM HAYATI

1996 yılında inşaat sektörünün sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Karşıyakalı müteahhitler tarafından kurulan Karşıyaka Müteahhit ve İş Adamları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. 2013 yılında kurulan İzmir Müteahhitler Federasyonu’nun kurucu başkan yardımcısı ve 2013 yılında İzmir Müteahhitler Federasyonu bünyesinde kurulan Karşıyaka Yapı Müteahhitleri Derneği’nin (KAMDER) kurucu başkanlığı görevlerini üstlendi. Halen KAMDER’de kurucu başkanlık ve İzmir Müteahhitler Federasyonunda başkan yardımcılığı görevlerine devam etmektedir. İnşaat sektörü ile ilgili yurtiçi hem de yurtdışında birçok fuar, seminer ve konferansa katılan Gültekin sektördeki yenilikleri yakından takip ediyor.

Anadolu ve Balkan kültürünü kaynaştırmak, toplumsal ön yargıları yıkmak ve ülke bütünlüğünü korumak amacıyla kurulan, eş başkanlık sistemiyle faaliyette bulunan Balkan Anadolu Derneği’nin Anadolu kesimini temsil eden eş başkanı seçildi. Dernek faaliyetleri kapsamında Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Balkan ülkelerine geziler düzenledi. İzmir’de hem Balkan hem de Anadolu insanın katıldığı programlar gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.