Ordu Çambaşı Kayak Merkezi Ne Zaman Açılacak

Ordu Çambaşı Kayak Merkezi Ne Zaman Açılacak

Ordu'da denizde inşa edilen havaalanına yakın mesafede yer alan Ordu Çambaşı Kayak Merkezi bu kış mevsiminde açılacak.

A+A-

650 dönüm arazi üzerinde inşa edilen kayak merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu merkez ülkemizde denize ve havalimanına en yakın kayak merkezidir. Bu tesisle Ordu turizmde çağ atlayacak" dedi. 

Başkan Yılmaz, Kabadüz ilçesindeki Çambaşı Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Enver Yılmaz'a incelemeleri sırasında AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk de eşlik etti. 

Kış turizminde Ordu ilini Karadeniz Bölgesi'nin merkezi yapmak istediklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, "Tesisimizin hazır hâle gelmesi ve Ordu-Çambaşı karayolunun yapılmasıyla birlikte vatandaşımızın kayak sporuna yoğun bir ilgi göstereceğine inanıyorum. Bizler de kayak sporunda, ilimizde tecrübeli olan arkadaşlanmızı bünyemize katmak ve halkımızın buradaki tesisten azami ölçüde faydalanmasını sağlamak suretiyle kış turizminde ilimizi Karadeniz Bölgesi'nin merkezi yapma konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz" şeklinde konuştu. 

Başkan Yılmaz, "Kayak merkezi kompleksi içerisinde, dağ evi mimarisinde 8 yapı ve 2 telesiyej mekanik hattı bulunuyor. Bin 750 rakımdan 2 bin rakıma çıkacak kayak sporuna ait yaklaşık 5 bin m uzunluğu ve 36 m genişliğinde parkur alanı oluşturulacak. Tesis içinde sağlık merkezi, bilet satışı ve kayak malzemeleri satış noktalan, alt ve üst istasyonda yeme içme tesisleri, 1 konuk evi ve 1 teknik altyapı binası bulunacak. Kayak merkezimizin tamamlanmasının ardından Ordu, turizmde çağ atlayacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.