Ordu Park AVM'de İnşaat Çalışmaları Başladı

Ordu Park AVM'de İnşaat Çalışmaları Başladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Karadeniz’in en büyük AVM’si için çalışmalar başladı. AVM 2018 yılında hizmete girecek.

A+A-
Ordu’nun yıllardır özlemle beklediği Karadeniz’in en büyük AVM’si için hazırlıklar devam ediyor. Ekipler, Ordu Park AVM’nin inşa edileceği Büyükşehir Belediyesi Durugöl yerleşkesindeki depoların yıkım çalışmalarına başladı.
 
Başkan Enver Yılmaz, 175 milyon TL maliyetinde, 1.500 kişiye iş istihdamı sağlayacak ve her yıl 10 milyon kişinin ziyaret etmesinin öngörüldüğü AVM’nin 2018 yılında hizmete gireceğini söyledi.
 
KARADENİZ’İN EN BÜYÜK AVM’Sİ OLACAK
 
İhalesi yapılarak sözleşmesi imzalanan 175 milyon TL’lik Ordu Park AVM Projesi için çalışmalar başladı. Proje hakkında konuşan Başkan Yılmaz, “Zemin artı iki kat ile birlikte toplam 3 katlı olacak Ordu Park AVM, 95 bin m2 alan üzerine inşa edilecek olup, binanın sadece zemin katında 1.000 araçlık kapalı otopark bulunacak. 43 bin m2lik kiralanabilir alana sahip olacak AVM, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezi olacak” dedi.
 
1.500 KİŞİYE İŞ İMKÂNI SAĞLAYACAK
 
Ordu Park AVM Projesi’nin 1.500 kişiye iş istihdamı sağlayacağını dile getiren Başkan Enver Yılmaz, “Yüklenici firmanın inşa edeceği AVM, Büyükşehir Belediyemizin olacak. AVM’nin işletmesini yüklenici firma, 30 yıl yapacak ve her yıl bu ihaleyle birlikte senelik 2.5 milyon TL Büyükşehir’e kira bedeli ödeyecek. Ayrıca yüklenici elde ettiği gelirden ilk on yıl için yüzde 6.5, ikinci on yıl için 8.5 ve üçüncü on yıl içinde yüzde 10.5 oranında pay verecek. 30 yılın sonunda Ordu Park AVM’nin işletmesi Büyükşehir Belediyemize devredilecek. Karadeniz’in en büyük AVM’sini 2018 yılında bölgemizin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.
 
2018 YILINDA HİZMETE GİRECEK
 
1.000 araçlık otoparkı bulunacak Ordu Park AVM Projesi, 1.000 kişilik çok amaçlı salon, 8 adet sinema, kafeterya ve restoranlar, tekstil ve eğlence birimleri gibi yerli ve yabancı markaların bulunacağı 3 katlı bir yaşam merkezi olarak hazırlandı. Büyükşehir Belediyesi Durugöl yerleşkesinin bulunduğu alana inşa edilecek alışveriş merkezinin 2018 yılında hizmete sunulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.